Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2814
2814

500 окупантів, танки і вибухівка – що відбувається на ЗАЕС в окупованому Енергодарі

500 окупантів, танки і вибухівка – що відбувається на ЗАЕС в окупованому Енергодарі

Про те, що відбувається на ЗАЕС в окупованому Енергодарі, розповів очільник НАЕК “Енергоатом” Пtтро Котін, передає Nikopolnews, посилаючись на Еспресо.

Петро Котін, зазначив, що на ЗАЕС перебувають близько пів тисячі військових з важкою технікою, також присутні представники Росатому, але Енергоатом продовжує керувати персоналом та забезпечувати діяльність станції

“Запорізька атомна станція працює під примусом і тиском окупантів. Наш персонал контролює повністю технічну ситуацію, але на сьогодні атомна станція здійснює роботу обмеженої кількості енергоблоків в енергосистемі України” – зауважив Котін.

Очільник НАЕК “Енергоатом” додав, що російські військові нікуди не ділилися з території станції й продовжують там базуватися.

“Зараз на майданчику станції перебуває близько 500 військових та приблизно 50 танків, бойових машин піхоти та іншого. Багато зброї та вибухівки, що створює небезпеку для станції” – підкреслив Котін.

Очільник Енергоатому зазначив, що на станції перебуває російський персонал, а саме представники Росатому, і не зрозуміло, що вони там роблять.

“Технічну ситуацію контролює наш персонал, а втручання з боку росіян відбувається на рівні того, що керівництво станції повинно всі свої рішення повідомляти та погоджувати з ними. Але ми працюємо і керуємо персоналом станції” – пояснив Петро Котін.

До речі, під час обстрілу в “сірій зоні”, у 25 кілометрах від окупованої Запорізької АЕС загинув колишній народний депутат Давид Жванія. Про смерть політика повідомив радник міністра МВС України Антон Геращенко.

“У цій історії питань більше, ніж відповідей, особливо, що він робив у “сірій зоні””, – зазачив Геращенко.

Повідомляється, що екс-нардеп загинув від артилерістського вогню поблизу блокпоста окупантів в районі села Новопокровка Запорізької області.

Також, зазначається, що колишній член проукраїнської партії “Наша Україна” (Блок Віктора Ющенка) мав російське громадянство.

Важливим уточненням, яке зробив Геращенко, є те, що Жванія начебто був неофіційним представником російської держкорпорації з атомної енергії Росатом.

Що відбувається у захопленому росіянами Енергодарі і на ЗАЕС 19 квітня

Що відбувається на захопленій росіянами ЗАЕС в Енергодарі 3 травня

Захоплення кабінету мера, заклики здати зброю, рашистська преса: що відбувається в окупованому Енергодарі 14 квітня

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×