Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1417
1417

Якими дронами ворог атакує Нікопольщину і чим вони відрізняються від «Шахедів» – роз’яснення РВА

Якими дронами ворог атакує Нікопольщину і чим вони відрізняються від «Шахедів» - роз’яснення РВА

Якими дронами ворог атакує Нікопольщину і чим вони відрізняються від «Шахедів», пояснив начальник РВА Євген Євтушенко. Він наголосив, що в жодному разі не можна плутати ці види БПЛА, передає Nikopolnews.

Моє вранішнє повідомлення про вечірню атаку Нікополя за допомогою російського БпЛА-камікадзе обійшло півсвіту і… геть змінило свій початковий сенс. БпЛА (fpv-камікадзе) перетворилось на БпЛА “Шахед”, – написав Євтушенко 10 січня увечері

Він зазначив, що загальною назвою “БпЛА” або “Дрон” часто називають зовсім різні типи безпілотних літальних апаратів.

У моєму повідомленні мова йшла саме про fpv-камікадзе, – наголосив Євтушенко. І пояснив, що він собою являє

Це безпілотник розміром зі шкільний зошит, який несе вибуховий пристрій вагою до 3-х кілограмів, що нерухомо закріплений до корпусу. Такий БпЛА вражає обрану оператором ціль разом з вибухівкою. Саме звідси слово “камікадзе” в його назві. Дистанція польоту такого типу безпілотника сягає 10-12 кілометрів.

А бпЛА “Шахед” має розміри близько 2.5/3.5 метрів, вага його бойової частини становить близько сорока кілограмів, а дальність польоту сягає 2000 кілометрів.

Це теж БпЛА-камікадзе, але з суттєво іншими характеристиками, який взагалі не має засобів оптичного спостереження, – підкреслив Євтушенко

Нагадаємо, вранці він повідомив, що Нікополь вперше було атаковано дроном з приладом нічного бачення.

Ще новини Нікопольщини: Ворог атакував Нікопольщину 11 дронами і 5 разів обстріляв артилерією: є поранені, багато руйнувань (фото)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×