Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
656
656

Марганчанам пояснили, чи є чинними документи на житло, оформлені до 2013 року

Марганчанам пояснили, чи є чинними документи на житло, оформлені до 2013 року

Марганчанам пояснили, чи є чинними документи на житло, оформлені до 2013 року. Чому виникли такі питання?

Інформацію з роз’ясненням оприлюднила Марганецька міська рада,  інформує Nikopolnews.

Міськрада Марганця зазначає, що останнім часом до Центру надання адміністративних послуг виконавчого комітету Марганецькоі міської ради звертається багато марганчан щодо реєстрації нерухомості. Більшість з них цікавить питання: «Чи дійсно я втрачу житло, якщо не зареєструю його в Електронному реєстрі нерухомості?»

Спричинений цей ажіотаж тим, що у соціальних мережах, на телебаченні та у газетах активно шириться інформація про те, що українцям, які набули  право власності на житло до 2013 року, особливо у 80-90-х роках минулого століття, терміново потрібно заново його реєструвати, інакше вони втратять свої домівки, – кажуть у пресслужбі ММР

Чи є чинними документи на житло, оформлені до 2013 року: роз’яснення

Дійсно, реєстрація нерухомості є обов’язковою, адже саме з цього моменту виникає право власності. Раніше для такої процедури потрібно було звертатись до БТІ, зараз же більшість угод з набуття права власності (купівля-продажу, міна, дарування) вчиняються нотаріально, тому нотаріус під час оформлення договору самостійно вносить відомості до Е-Реєстру.

Для «первинної» реєстрації нерухомості (приватизація, новобудови, визнання права за рішенням суду) можна звернутись як до Центру надання адміністративних послуг так і до будь-якого іншого суб’єкта державної реєстрації, приватного або державного нотаріуса в межах області.

А от власникам нерухомості, які оформили та зареєстрували її ще в БТІ до 2013 року, турбуватись та панікувати не варто! Адже Ваші документи на нерухомість є чинними по сьогодні, а житло Ви не втратите, бо Ваше право власності на нього виникло з моменту реєстрації у БТІ.

Перереєстрація в Е-Реєстрі здійснюється виключно за бажанням. Здебільшого це необхідно для отримання допомоги за програмою Е-відновлення або для подальшого вчинення нотаріальних дій. Жодних строків для перереєстрації старих документів законодавством не встановлено, тому поспішати не варто – всі документи поступово будуть вноситись до Е-Реєстру за необхідності за Вашими зверненнями.

Ще новини Нікопольщини: Марганчанам розповіли, як отримати банківський рахунок IBAN через термінал чи банкомат

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×