Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
364
364

Газ, колодязь, таблетки, ніж, мотузка: на Нікопольщині за 10 днів жовтня 5 спроб самогубств

Газ, колодязь, таблетки, ніж, мотузка: на Нікопольщині за 10 днів жовтня 5 спроб самогубств

На Нікопольщині за 10 днів жовтня сталося 5 спроб самогубств. В цих випадках людей було врятовано.

Про них розповіла лікарка «швидкої» Валентина Марченко, передає Nikopolnews.

Найбільший подарунок людині від Бога – це життя. І найбільший гріх – відмова від цього Божого дару. Останнім часом люди дуже часто нехтують цим подарунком, самовільно намагаються піти із життя, керуючись якимись своїми мотивами, найчастіше не дуже істотними, – каже медик

На Нікопольщині за 10 днів жовтня 5 спроб самогубств

Валентина Марченко розповіла, що за першу декаду жовтня працівники Нікопольської станції екстреної медичної допомоги, структурного підрозділу КП «ОЦЕМД та МК»ДОР» надавали допомогу п’яти таким пацієнтам.

Пішов у гараж і надихався газу

В одному із сіл Нікопольського району 70-річний чоловік вирішив піти із життя, отруївшись газом через конфлікт із рідними йому людьми. Він пішов у гараж, закрився там, відкрив кран якогось балону із невідомим газом, надихався його і втратив свідомість. На щастя, його знайшов онук, викликав працівників ДСНС на допомогу, а також ЕМД. Потерпілий госпіталізований.

Стрибнув у колодязь, а потім кричав, щоб його витягли

В той же день інший 71-річний чоловік із Покрова також вирішив звести рахунок із життям і стрибнув у колодязь з водою з надією вбитися. Втім доля розпорядилася по своєму: чоловік трохи побився, але залишився живий, просидів декілька годин в колодязі, добряче замерз, а тоді почав кричати, щоб йому хтось допоміг. Його знайшли люди, які, виявивши відсутність чоловіка, пішли на його пошуки, також викликали працівників ДСНС і ЕМД і виручили його з добровільного полону. Потерпілий із забоєм грудної клітки та загальним переохолодженням госпіталізований.

Випила цілу упаковку заспокійливих ліків

На наступний день – нова пригода. 58-річна жінка вирішила покінчити із собою через конфлікт із сином, який веде асоціальний спосіб життя. Жінка випила цілу упаковку заспокійливих ліків. Їй довелося промивати шлунок, провести інфузійну терапію. Від госпіталізації вона категорично відмовилась, проспала цілу добу.

Вибрав найтупіший ніж

А через декілька днів виклик на цю ж адресу – син пацієнтки, 39-річний чоловік, організував демонстративне самогубство: вибрав найтупіший ніж і почав завдавати ним подряпини собі на внутрішній поверхні передпліч. Мама з переляку викликала ЕМД. Потерпілому було оброблено подряпини. Від госпіталізації також відмовилися.

В шафі зав’язав мотузку і заліз в петлю

Напередодні трапився ще один випадок незавершеного самогубства – 39-річний чоловік, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, вирішив покінчити з життям через повішання. На перекладині в шафі зав’язав мотузку і заліз в петлю. На щастя, петля розв’язалася і чоловікова спроба не вдалася, проте він госпіталізований в спеціалізоване відділення.

Велика подяка бригадам екстреної медицини, які постійно працюють над збереженням життя людей, і закликаємо всіх – не нехтуйте найбільшим Божим даром, не гнівіть Господа і не випробовуйте лишній раз долю, – пише Валентина Марченко

Раніше ми повідомляли: У Нікополі п’яний 57-річний чоловік намагався потрапити в свою квартиру по газовій трубі і впав

Читайте також: Відразу заснув у мами на руках… На Волині хлопчик одягнув на голову каструлю і не зміг зняти

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу