Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
774
774

Герою з Нікопольщини і всім полеглим Захисникам присвятили пісню (відео)

Герою з Нікопольщини і всім полеглим Захисникам присвятили пісню (відео)

Герою з Нікопольщини і всім полеглим Захисникам присвятили пісню. Саму пісню і кліп на неї презентували 5 червня на Благодійному концерті Школи мистецтв “Vivat Korol”.

Про це розповіла у Фейсбуці Galina Korol, передає Nikopolnews.

Автор пісні – Юлія Федьків. А сюжет кліпу присвячений Максиму Ляху – молодому Герою з Нікопольщини, який добровольцем пішов на фронт разом з братом. Та загинув.

Сьогодні на Благодійному концерті Школи мистецтв “Vivat Korol” відбулася презентація кліпу на пісню «Герой», автор якої Федів Юлія.

Пісня присвячена всім загиблим воїнам – НАШИМ Героям!!! Сюжет кліпу про Максима Ляха, позивний «Фрост», який з перших днів війни подався добровольцем захищати рідну землю, слідом за ним пішов і молодший брат Максима – Іван. Більше року вони були в пеклі найгарячіших точок, не шкодуючи робили все задля перемоги і ні на хвилину не боялись ворога. За декілька днів до останнього бою Максим врятував свого молодшого брата, тяжко пораненого Івана, якого потім евакуювали, а Максим під щільними обстрілами залишився боротися з ворогом… Наш Максим Герой України – посмертно !!! Вічна пам’ять та шана ГЕРОЯМ! Герої не вмирають, вони живуть у наших серцях, – написала Galina Korol

Герою з Нікопольщини і всім полеглим Захисникам присвятили пісню: відео

Максим Лях – що про нього відомо

Герою з Нікопольщини і всім полеглим Захисникам присвятили пісню (відео)

Максим Сергійович Лях – солдат Збройних сил України, відзначився у ході російського вторгнення в Україну, учасник російсько-української війни, Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» (посмертно).

Народився 23 грудня 1999 року в селі Топила.

Син волонтерів з Нікопольщини Лілії та Сергія Лях, які активно допомагають ЗСУ і цивільним від початку війни на Донбасі.

Навчався в Запорізькій спеціалізованій школі-інтернаті «Січовий колегіум». Потім здобував вищу освіту в Україні та Польщі. Проходив навчання в академії ШАГ, за напрямком IT-технологій та не проходив строкової служби.

Після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну разом з молодшим 18-річним братом Іваном пішов до територіального центру комплектації, однак їм відмовили, оскільки вони не мали досвіду служби.

Після цього брати пройшли вишкіл у Добровольчому українському корпусі «Правий сектор». У листопаді 2022 потрапили до новосформованої 67-ї окремої механізованої бригади Сухопутних військ Збройних сил України. Брали участь у боях поблизу м. Кремінна Сіверськодонецького р-ну Луганської обл. Потім воювали на Бахмутському напрямку.

Незадовго до загибелі, під час тяжких боїв за Бахмут, Максим врятував свого молодшого брата, якого тяжко поранило. Він вибіг з будівлі під ворожим вогнем, і відтягнув брата з-під обстрілів, надав професійну медичну допомогу, без якої той би не вижив. Врятувавши брата, сам повернувся на позиції і тримав оборону, хоча міг вийти разом з Іваном.

Максим Лях загинув 5 травня 2023 року в місті Бахмут.

Похований 9 травня 2023 року в рідному селі.

Ще новини Нікопольщини: “Моя мама іноді боїться вийти за хлібом чи молоком” – студентка УКУ з Нікополя розповіла про життя у прифронтовому місті

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×