Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1070
1070

Готував для росіян «наступальний» плацдарм: затримання зрадника на Нікопольщині – подробиці від СБУ

Готував для росіян «наступальний» плацдарм: затримання зрадника на Нікопольщині – подробиці від СБУ

Раніше ми повідомляли з посиланням на прокуратуру про затримання зрадника на Нікопольщині. В СБУ розповіли нові подробиці щодо цієї гучної справи.

СБУ затримала зрадника, який готував для рашистів «наступальний» плацдарм на півдні Дніпропетровщини, – йдеться у повідомленні, передає Nikopolnews

Затримання зрадника на Нікопольщині – подробиці від СБУ

Зазначається, що затриманий агент фсб готував нову серію російських ударів по Нікопольському району.

Також у помешканні зрадника виявлено банківську картку, на яку він отримував грошову «винагороду» від російської спецслужби.  На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Серед основних цілей ворога були вогневі позиції артилерії ЗСУ, яка обороняє узбережжя та річкову акваторію прифронтової громади.

Щоб виявити бойові локації українських військ, окупанти задіяли свого агента – 57-річного жителя місцевого селища.

За завданням російської спецслужби фігурант щодня обходив прибережну територію громади, де намагався виявити пункти базування Сил оборони.

У разі встановлення таких геолокацій, він месенджером «звітував» до фсб, дотримуючись заходів конспірації – видаляв усі повідомлення після кожного сеансу зв’язку.

За наявними даними, окупанти планували атакувати ці локації зі ствольної та реактивної артилерії, яка знаходиться на тимчасово захопленій частині Запорізької області.

У такий спосіб рашисти намагалися взяти під вогневий контроль територію біля Каховського водосховища в районі Нікопольської агломерації.

Контррозвідка СБУ завчасно викрила ці плани ворога і затримала їхнього агента на гарячому, коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі.

Також Служба безпеки вжила комплексні заходи для убезпечення позицій ЗСУ.

Під час обшуків у затриманого вилучено мобільні телефони, які він використовував для комунікації з фсб.

Також у помешканні зрадника виявлено банківську картку, на яку він отримував грошову «винагороду» від російської спецслужби.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Раніше ми повідомляли з посиланням на прокуратуру про затримання зрадника на Нікопольщині. В СБУ розповіли нові подробиці щодо цієї гучної справи.

Наразі зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Спецоперацію проводили співробітники СБУ у Дніпропетровській області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Ще новини Нікопольщини: Життя на Нікопольщині стає все більше схожим на військове: Євген Євтушенко про безпекову ситуацію у районі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×