Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
729
729

ОНОВЛЕНО, Як на Нікопольщині відзначають 8 травня цього року (фото)

Як на Нікопольщині відзначають 8 травня цього року (фото)

Сьогодні Україна разом з усім цивілізованим світом відзначає День пам’яті і примирення, коли вшановують подвиг тих, хто переміг нацизм, і пам’ять тих, хто став його жертвою під час Другої Світової війни. Nikopolnews розповідає, як на Нікопольщині відзначають 8 травня у цьому році.

Через війну масових заходів у районі практично не проводять. Особливо це стосується прибережних населених пунктів Нікопольщини, де останнім часом стало більше обстрілів, і мешканців просять взагалі за можливості не залишати своїх домівок у ці дні. Тож громади обмежуються зверненнями керівництва у соціальних мережах або, максимум, – покладанням квітів до пам’ятних знаків.

Як на Нікопольщині відзначають 8 травня

Нікополь

До мешканців міста сьогодні звернувся мер Олександр Саюк.

122665627 2697670720486462 2365830950699487674 n

Він сказав:

Ми не повинні забувати про подвиг та героїзм захисників рідної землі, які ціною власного життя врятували світ від нацистського поневолення.
Немає сімʼї, котрої б не торкнулося жахіття Другої світової. Так само й зараз, до нас усіх вдерлося переродження нацизму, з яким боровся весь цивілізований світ.
Правда буде за нами, бо ми як ніколи соборні, діємо разом і захищаємо те, що дійсно нам дороге.
Вічна памʼять усім, хто виборював тоді і виборює зараз право на мир та світле майбутнє!

Також у Нікополі з нагоди Дня пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років міський голова Олександр Саюк, його перший заступник Тетяна Обиденна та секретар міської ради Іван Базилюк поклали квіти до меморіалу Вічна Слава.

нікополь 8 травня

Після покладання квітів секретар міської ради відвідав та привітав шість ветеранів Другої світової війни, які проживають у нашому місті. Іван Базилюк вручив їм вітальні листи від міського голови та продуктові набори.

нікополь 8 травня

Детальніше про це ТУТ.

Марганець

марганець

Судячи з фото, оприлюдненого сьогодні на сторінці міського голови Марганця, тут поклали квіти до пам’ятника. Хоча фото може бути архівним. Принаймні, повідомлень про будь-які проведені заходи місцева влада поки що не публікує.

Міський голова Марганця Геннадій Боровик звернувся до земляків.

326122452 510656157612991 2319303465743562056 n

Про те, чого ми не повинні забувати, нам нагадає історія!
Сьогодні, 8 травня, Україна разом з усіма країнами цивілізованого світу відзначає День пам’яті та примирення.  Ми згадуємо Героїв, які перемогли нацизм у роки Другої світової війни. Вшановуємо  пам’ять тих, хто боровся за мирне та щасливе життя для нащадків.
На долю молодого покоління сьогодні випало жорстоке випробування війною. Весь світ захоплюється героїзмом  українських військових. А вони, як колись і їх діди та прадіди, воюють за кожний шматок української землі!
Вічна пам’ять усім загиблим під час Другої світової війни. Вічна пам’ять нашим Героям!

Покров

Міський голова Покрова Олександр Шаповал теж звернувся до своїх земляків.

119913984 720390355211429 2321863837131329561 n

Він сказав:

Сьогодні весь світ згадує події Другої світової, вшановує тих, хто боровся і переміг нацизм, хто пережив ту страшну війну.
День пам’яті і примирення – це застереження і пересторога.
Здавалось, світ оговтався  від нацизму. Та, на жаль, у ХХІ  столітті  він  повернувся  під іншою назвою – рашизм.
росія  перетворилася на спадкоємця нацистської Німеччини.
Другий рік ця дата приходить для українців в умовах повномасштабної військової агресії рф.
Від рук російських окупантів гинуть діти, літні люди…кожного дня завдаються удари по мирним містам і селам…
Ми знову боремося за право жити під мирним небом.
Україна не забула Другої світової, у якій загинуло до десяти мільйонів українців…
Пам’ятає і Покров, територія якого була плацдармом бойових дій…
Війна – то смерть, біль – зруйновані людські долі.
Саме це знову принесла з собою росія – новітній нацизм.
Прагне знищити нашу незалежність, відібрати нашу свободу.
Але цьому не бути!
Наші мужні Захисники, всі українці відстоюють свою землю, свою волю – наше майбутнє!
Боронять пам’ять тих, хто 78 років тому відчищав світ від нацизму.
Вічна Слава героям Другої світової!
Слава нашим сьогоднішнім Захисникам!
Все буде Перемога!

345586578 923074592141145 9197216190025063293 n

Також в Покрові привітали єдиного учасника бойових дій, який залишився в живих.

Єдиний ветеран у Покрові

До меморіалів міста поклали квіти. А у парку Мозолевського пройшли заходи, приурочені до Дня пам’яті і примирення.

покров

Детальніше про це читайте ТУТ.

Інші громади Нікопольщини

Мирівська громада

Із повідомлень і фото, оприлюднених на сторінці Мирівської сільської територіальної громади у Фейсбуці, стало відомо, що тут проводився захід до Дня пам’яті і примирення біля місцевого обеліску.

Мирвівська громада 1

Мирвівська громада 2

Мирвівська громада 3

Мирвівська громада 4

Дорогі ветерани! Дорогі захисники Української держави! Вітаю вас з Днем пам’яті та примирення, з Днем перемоги над нацизмом у Другій світовій війні!
Цей травневий день українські сім’ї зустрічають з особливими почуттями. Друга світова війна забрала мільйони людських життів. Минають роки, але залишається живою пам’ять про страшну трагедію, яка пройшлася по долі чи не кожної родини в Україні, в Європі, багатьох родин по всьому світу.
Ми з вами – нащадки воїнів, які зробили вирішальний внесок у завершення тих страшних днів, але при цьому наша Батьківщина зазнала чи не найбільших втрат. Важко сьогодні знайти українську родину, у родоводі та пам’яті якої немає особистих втрат від тієї війни. Серед усіх цих людей були і наші земляки. Імена всіх визволителів назвати не можна, однак вони назавжди залишаться в історії рідного краю. Головне, щоб про них пам’ятали, щоб ніколи не стерлася в пам´яті поколінь велич їх подвигу. Головне, щоб цінували те, за що вони віддали своє життя…
Вічна слава всім, хто поліг смертю хоробрих на фронтах, у партизанських загонах та підпіллі, у таборах смерті, пішов із життя від ран, хвороб, голоду! Вклоняємося до землі їхньому подвигу і вшануємо їх хвилиною мовчання.
Невпинно наближається і той день, коли ми не матимемо жодного свідка Другої світової війни, тому закликаю кожного у цей день віддати шану та вклонитися нашим  живим ветеранам.
Цього року Україна вдруге відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. На жаль, дорогою ціною ми знову змушені відстоювати нашу незалежність і європейські цінності.
Бажаю Вам, шановні ветерани та Вашим сім’ям міцного здоров’я, щастя і благополуччя, любові і шани, ясного неба та віри у славне майбутнє України! Нехай на нашій благословенній землі завжди панує мир, спокій та добро!

З такими словами звернувся до земляків сільський голова села Мирове Володимир Біленко.

Червоногригорівська громада

Виконавчий комітет Червоногригорівської селищної ради привітав ветерана Другої Світової війни, місцевого жителя Пашука Володимира Івановича 1926 р.н.

Виконавчий комітет Червоногригорівської селищної ради привітав ветерана Другої Світової війни, місцевого жителя Пашука Володимира Івановича 1926 р.н

Ще новини Нікопольщини: Вдень 5 травня росіяни тричі вдарили по Нікопольщині – Микола Лукашук

Читайте також: 9 травня в Україні відзначатимуть День Європи – Зеленський підписав Указ

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×