Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1250
1250

Історії загиблих Героїв Нікопольщини: Юрій Калінкін, 39 років, Марганець

Історії загиблих Героїв Нікопольщини: Юрій Калінкін, 39 років, Марганець

Історії загиблих Героїв Нікопольщини

«Загинув Гагарін. Один із тих, хто прийшов добровольцем у перші дні після 24 лютого. Своїм батькам він так і не сказав, що воює. В останньому бою Юрій і двоє бійців зіткнулися у лісосмузі з групою окупантів, переодягнених в піксель ЗСУ. Юрій прийняв перший і смертельний удар на себе. Тепер мовчати про його війну немає сенсу…»

Серед полеглих Героїв Нікопольщини, життя яких обірвала росія, Юрій Калінкін, 1984 року народження, мешканець Марганецької громади. Ми повідомляли раніше про його загибель. Сталося це у Волноваському районі Донецької області.

Історію Юрія розповіли побратим Олександр Курбатов і колега Олена Корсун, оприлюднивши дописи в пам’ять про Захисника на своїх сторінках у Фейсбуці.

Загинув Гагарін, один з тих, хто прийшов добровольцем 26.02.2022 у перший день формування нашої бригади і батальйону, написав Олександр  Курбатов

За його словами, Юрій завжди відмовлявся фотографуватися і зніматися на відео у військовому.  Своїм батькам він так і не сказав, що пішов в ТрО і що вже рік воює на нулі, а розповідав їм про далеке і вигідне відрядження – не хотів, щоб батьки хвилювалися.

Це було з першого дня, коли ми познайомилися на пункті прийому добровольців в новостворену бригаду ТрО, і де я і вигадав йому цей позивний, коли дізнався, що Юрієм його назвали на честь першого космонавта, – пригадує Олександр

358383238 6292034134178524 3002134570699992984 n

Таємницю військової служби берегли і колеги з фірми, де працював Юрій, хоча рік тому вони надіслали на цілу роту легке літнє взуття.

Тепер мовчати про його війну немає сенсу, – каже побратим

За його словами, Гагарін, з типовим російським прізвищем і не менш типовою вимовою, бився за Україну, за права і свободи українців. Він тримав позиції під шаленими обстрілами орків, воював так, що став одним із беззаперечних лідерів підрозділу.

Історії загиблих Героїв Нікопольщини: Юрій Калінкін, 39 років, Марганець

Юрій Калінкін на фото справа

На останньому виході на бойове завдання Гагарін і двоє бійців зіткнулися у лісосмузі з групою орків, переодягнених в піксель ЗСУ. Ті не змогли сходу назвати свій підрозділ. Гагарін, який говорив з кришталево невиліковним російським акцентом, запитав “русские”? Ті, почувши настільки непідробну російську вимову, відповіли “так”. Гагарін, з тим самим російським акцентом сказав, що він українець і відкрив вогонь. Іншого не залишалося – орків було значно більше.

Ворога врешті вибили з тієї лісосмуги. Гагаріна знайшли з численними кульовими пораненнями, які не давали жодного шансу на порятунок. Він прийняв перший і смертельний удар на себе і ціною власного життя дав можливість відійти іншим.

Історії загиблих Героїв Нікопольщини: Юрій Калінкін, 39 років, Марганець

У мирному житті Юрій Калінкін працював у компанії SoftServe, яка надає послуги з розробки програмного забезпечення та консалтингу.

Його колега Олена Корсун розповіла, що Юрій був одним із найсміливіших, найсильніших та найвідданіших героїв.

Юра був справжнім захисником, хто безстрашно ставився до небезпеки, щоб забезпечити безпеку нашої країни. Його сила, відвага та надзвичайна самопожертва заслуговують на найвищу похвалу! Він служив з гордістю і глибоко вірив у свою місію – захищати нашу свободу та незалежність. Його величезний внесок в боротьбу за нашу країну не має ціни, і ми повинні завжди пам’ятати його жертву та героїзм, – написала Олена

Вона додала, що у Юрія залишилися батьки та рідний брат.

Історії загиблих Героїв Нікопольщини: Юрій Калінкін, 39 років, Марганець

Поховали Юрія Калінкіна (Гагаріна) 11 липня 2023 року у Марганці.

Вічна і світла пам’ять Захиснику України! Щирі співчуття рідним і близьким.

Історії загиблих Героїв Нікопольщини 

Історії загиблих Героїв Нікопольщини – це проект Nikopolnews, в рамках якого ми збираємо інформацію і розповідаємо про Захисників родом з Нікополя, Покрова, Марганця та інших населених пунктів району. Як вони жили, чим займалися і захоплювалися, про що мріяли, до чого прагнули… Ми хочемо зберегти пам’ять про них, адже вони – не цифри в статистиці. Кожен із них – неповторний Всесвіт, який передчасно зупинила росія. Інші історії про наших Героїв можна побачити ТУТ.

Якщо ви хочете розповісти про свою близьку людину, пишіть нам на пошту nikopol.net@ukr.net. Ми підготуємо матеріал.

Також Nikopolnews реалізує проект Загиблі Герої Нікопольщини, в рамках якого ми публікуємо інформацію про полеглих Захисників з Нікопольщини. У списку, на жаль, вже більше 230 імен. Якщо даних вашої близької людини немає серед оприлюднених на сайті, просимо зв’язатися з нами. Весь перелік імен і фото – ТУТ.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×