Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1119
1119

Чому приходять борги за світло, якщо у квартирі ніхто не проживає – YASNO

борги за світло

Чому приходять борги за світло, якщо у квартирі ніхто не проживає, розповіли у YASNO. Повідомляє Nikopolnews.

З початку повномасштабного вторгнення багато мешканців Нікопольщини виїхали за кордон або тимчасово змінили місце. У деяких квартирах тепер проживають родичі, знайомі або квартиранти, котрі продовжують справно передавати показання електролічильника та отримувати рахунки за фактично спожиту електроенергію.

Як зазначають у компанії, є й такі клієнти, в квартирах, котрих ніхто не проживає та відповідно показання ніхто не передає. В такому випадку оператор системи розподілу, не отримавши дані лічильника, здійснює розрахунок обсягів споживання електроенергії на основі показників середньодобового споживання і передає ці обсяги постачальнику. Постачальник до отриманих обсягів застосовує тариф і виставляє рахунок. Власник житла його не сплачує, адже вважає це помилкою і таким чином починають формуватись борги.

Чому приходять борги за світло, якщо у квартирі ніхто не проживає

svitlo

Що необхідно робити власникам житла, котрі не проживають у своїй квартирі, щоб не накопичувати борги за світло?

  • Передавати орієнтовні показання щомісяця

Наприклад, якщо у квартирі залишивсь працюючим холодильник або інша техніка, то достатньо буде щомісяця до останніх зафіксованих вами показань додавати 2-5 кВт∙год і відповідно сплачувати за них. А по поверненні в Україну, буде достатньо сфотографувати дані лічильника або запросити контролера ОСР, щоб провести звірку. В такому випадку борги не будуть формуватись і не будуть надходити повідомлення про заборгованість.

  • Передавати одні й ті самі показання електролічильника щомісяця

Навіть, якщо у квартирі відключені усі електроприлади необхідно щомісяця передавати останні зафіксовані клієнтом показання.

Передавати показання лычыльника необхідно за два дня до кінця місяця та протягом трьох днів наступного. Зробити це можна дистанційно з будь якої країни світу за допомогою онлайн-сервісів YASNO:

написавши в особисті повідомлення сторінці YASNO у Facebook.

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×