Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
531
531

У Марганці волонтери видали 105 тисяч наборів харчування (відео)

photo 2023 07 20 12 41 00 3

У Марганці волонтери видали 105 тисяч наборів харчування. А також видають воду. Про це йдеться на сайті «Подробиці», передає Nikopolnews.

Все літо жителі Марганця, що на Дніпропетровщині – провели без води. Велике промислове місто розташоване на березі Каховського водосховища. Саме звідти, як і багато населених пунктів регіону, вони брали воду. Та після теракту росіянами на греблі у місті довелося прокладати новий трубопровід. І зараз з кранів подають лише технічну воду.

Щодня близько тисячі жителів Марганця приходять до штабу гуманітарної допомоги. Від початку великої війни у місті організовано два гуманітарні осередки.

У Марганці волонтери видали 105 тисяч наборів харчування: відео

У Марганці волонтери видали 105 тисяч наборів харчування (відео)

Працюють вони з дев’ятої до п’ятнадцятої години. Попри щоденні обстріли на сьогодні у Марганці проживає майже двадцять тисяч людей – це половина довоєнного населення. За останні 7 місяців лише від “СпівДії” люди отримали більше як 105 тисяч наборів харчування. І в умовах війни, кажуть, ця допомога дуже доречна.

Доки в місті не було централізованого водопостачання, волонтери щодня привозили питну воду. За два місяці видали близько двохсот тисяч пляшок. Нині ж, розказують представники гуманітарної місії, допомогу переглянули.

«З цього місяця ООН та “СпівДія” збільшила кількість харчових наборів. Приблизно на місяць буде 20 тисяч харчових наборів. Ми будемо повідомляти квартальним та головам ОСББ, на який час приходити та отримувати ці набори», – розповів Грайр Карапетян, офіційний представник WFP.

Зараз волонтери намагаються закрити усі потреби жителів Марганця – від питної води до продуктів харчування. Привозять і гігієнічні набори.

«Люди, які лежать, які потребують допомоги, приходьте до нас і отримуйте памперси для лежачих людей. Також у нас є памперси для діточок до року», – каже Галина Цимбакова, керівниця гуманітарного штабу.

Усю гуманітарну допомогу розподіляють між пільговими категоріями містян. Деталі про дні видачі радять дізнаватися в гуманітарних штабах.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×