Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
323
323

«Ми збирали дощову воду»: жителі Марганця користуються новим водогоном

жителі Марганця користуються новим водогоном

Жителі Марганця вже користуються новим водогоном. Після підриву  окупантами Каховської ГЕС вони залишилися без централізованого водопостачання.

Про життя марганчан без води і з новим водогоном йдеться на сайті «Суспільне», передає Nikopolnews.

Начальниця виробничого відділу Марганецького водоканалу Людмила Бабич пригадала, як громада залишилась без води у червні 2023 року.

«До жахіть обстрілів додалося ще те, що люди, все місто, громада залишилися без краплини води. Просто без краплини води. Ніхто не був готовий до цього… Ми збирали дощову воду», каже жінка.

 Випускники нікопольського «Дансера» стали студентами престижних вузів України

Спочатку воду у Марганець возили авто- та залізничними цистернами. Згодом пробурили свердловини. У серпні 2023 року до Марганецької громади подали технічну воду з Миколаївського водосховища.

Жителі Марганця вже користуються новим водогоном: відео

Мешканець  Марганця, на ім’я Віталій говорить, що у його квартирі досі стоять пляшки з водою: питної для кухні і технічної для вбиральні. Чоловік говорить, що іноді з крана тече вода жовтуватого кольору.

 Випускники нікопольського «Дансера» стали студентами престижних вузів України 3

Минулого року розпочалося будівництво нової гілки водогону для Марганецької громади.Як говорить керівник служби відновлення та розвитку інфраструктури Дніпропетровської області Олександр Коломийцев, це повинно бути вода з Дніпра із водозабором у Запоріжжі. Збудувати та запустити проєкт змогли за 11 місяців.

 

Але поки у мережу качали непридатну воду з Миколаївського водосховища, труби забруднилися. Тому спочатку питна вода була з небажаними домішками.

«Ми зупинили, скинули цю воду, промили мережі, продезінфікували їх – і тоді наповнили наново нормально підготованою водою», сказала Людмила Бабич.

 Випускники нікопольського «Дансера» стали студентами престижних вузів України 4

Зараз жителі Марганця визнають, що вода з водогону є прийнятною до споживання. Це підтверджує і начальниця виробничого відділу Марганецького водоканалу, посилаючись на лабораторні аналізи. Вона зазначає, що з кранів тече дніпровська вода. Її якість перевищує каховську.

 

Ще новини Нікопольщини: «Тут люди — мішені в тирі»: як живе і працює Нікополь за 5 км від захопленої ЗАЕС –  великий репортаж NV

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×