Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
193
193

Як мешканцям Нікопольщини допомагають ліквідовувати наслідки обстрілів волонтери «Проліска» (відео)

Як мешканцям Нікопольщини допомагають ліквідовувати наслідки обстрілів волонтери «Проліска» (відео)

Гуманітарна місія «Проліска» допомагає мешканцям Нікопольщини ліквідовувати наслідки обстрілів. Надають будівельні матеріали, побутові речі, психологічну та юридичну допомогу.

Про це йдеться у сюжеті, який опублікував начальник РВА Євген Євтушенко, передає Nikopolnews.

Понад 2 роки мешканці прибережних громад не знають спокою ні вдень, ні вночі. Окупанти гатять по цивільному населенню з артилерії й дронів-камікадзе. Ліквідовувати наслідки обстрілів й здійснювати екстрений ремонтжитла людям допомагають волонтери гуманітарної місії «Проліска».

«Прилетів дрон-камікадзе біля двору. Він упав і в зірвався 26-го числа. Тоді приїхав знайомий. Машину побило. А у нас вилетіли вікна», розповідає Валентина Паливода, жителька Покровської сільської громади.

Як мешканцям Нікопольщини допомагають ліквідовувати наслідки обстрілів волонтери «Проліска»: відео

З початку обстрілів Нікопольска РВА працює над залученням до прибережних громад районів  благодійників. Гуманітаран місія «Проліска» – одна з них. Від її волонтерів, мешканці нашого району, мають можливість отримати будівельні матеріали й побутові речі.

«Вже багато нікопольців  та жителі району знають по нашу допомогу. Багато людей вже отримали допомогу. Кожен будинок, який обстріляли, ми відразу реагуємо й надаємо допомогу людям», говорить Максим Ковальов, спеціаліст «Проліска».

Нещодавно ворожий прильот стався у приватний будинок пані Оксани, яка мешкає у Покровській сільській громаді.  На той момент вона була дома. Жінка зі сльозами на очах згадує пережите.

«Був прильот прям у хату. Немає нічого. Все згоріло. Дуже страшно. Не знаємо, як відновлювати все. Мій чоловік воює. Я з сином сама. Коли стався приліт і виникла пожежа стрибала з вікна. Коліна позбивала. Головне – життя»

Якщо є змога, то волонтери самі привозять допомогу людям. В якщо не можуть приїхати, то викликають людей до себе у пункт видачі та видають будівельні набори. До їх складу входять банери, плівка, дошка, OSB, цвяхи тощо. Якщо у людей є потреба у непродовольчих товарах, то видають їм матраци, подушки, сонячні ліхтарики.  Також допомогу надають і психологи.

5555

Якщо маєте потребу в екстреному відновленні житла, звертайтесь за телефонами:

  •  гуманітарний центр «Проліски» Дніпро: 095 601 54 17
  •  «Гаряча лінія»: 066 375 56 15, 093 202 22 32, 096 404 10 34, понеділок – п’ятниця з 09.00 до 18.00.

«Щиро вдячний представникам місії за швидке реагування та підтримку. Сподіваюся на подальшу плідну співпрацю», додав Євген Євтушенко.

Ще новини Нікопольщини: Мешканці Нікопольщини отримали гуманітарну допомогу від священників

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×