Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
246
246

Порушення меж Мирівської громади – нові подробиці від влади

Порушення меж Мирівської громади 2

Як ми вже писали, Мирівська громада звинувачує Марганецьку владу у незаконному заволодінні землею. З цього питання депутати вирішили звернутися до державних та виконавчих органів влади.

25 вересня Мирівська громада розповіла нові подробиці щодо порушення її прав на землю Марганецькою громадою. Повідомляє Nikopolnews.

Про порушення меж Мирівської громади, Марганецькою громадою виконавчий комітет дізнався 11 вересня. 12 і 13 вересня керівництво та спеціалісти виконкому Мирівської сільської ради зустрічалися з представниками виконавчого комітету Марганецької міської ради.

«В ході вивчення ситуації було встановлено, що на підставі рішення Марганецької міської ради від 29.03.2022 року №777-44/ VIII «Про надання дозволу на виготовлення проєкту землеустрою щодо встановлення меж території Марганецької міської територіальної громади Нікопольського району Дніпропетровської області» надано дозвіл на проєкт землеустрою щодо встановлення меж території Марганецької міської територіальної громади, який в подальшому був розроблений ТОВ «Інститут Ефективних технологій Сателіт», йдеться у повідомленні.

При цьому, при відсутності будь-яких відповідних рішень про погодження від суміжних територіальних громад, у т.ч. від Мирівської  громади, було складено проєкт землеустрою та електронний документ, які в повному обсязі суперечать ст. 186 Земельного кодексу України, ст. 461 Закону України «Про землеустрій» та іншим нормативно-правовим актам, на підставі яких внесено недостовірні дані до відомостей Державного земельного кадастру.

Порушення меж Мирівської громади – нові подробиці від влади

Порушення меж Мирівської громади

«Фактично Марганецькою міською радою, в умовах воєнного стану,  самовільно та одноосібно здійснено зміну адміністративних меж суміжної територіальної громади, та вилучено у Мирівської   громади орієнтовно 1600  гектарів», наголошують у Мирівській громаді.

З даного витання виконком Мирівської громади створив робочу групу. Нею вже надіслані інформаційні запити до:

  • виконавчого комітету Марганецької міської ради щодо витребування копій документів, на підставі яких встановлені межі Марганецької міської територіальної громади,
  • Державного архіву Дніпропетровської області щодо надання архівної інформації про встановлення меж населених пунктів,
  • ГУ Держгеокадастру у Дніпропетровській області та ЦНАП у Дніпрі.

Окрім того, виконавчий комітет надіслав листи щодо незаконного заволодіння землею Марганецької громади до: Нікопольської районної військової адміністрації;

Дніпропетровської обласної військової адміністрації, Генеральної прокуратури України, обласної прокуратури, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро, Національної поліції України, державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

Подробиці розв’язання цього питання, обіцяють повідомити згодом.

Ще новини Нікопольщини: Звіряче вбивство феросплавника у Нікополі – з’явилися нові подробиці (відео)

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу