Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1159
1159

На Нікопольщині перша громада з початку повномасштабної війни перейшла з УПЦ (МП) до ПЦУ

На Нікопольщині перша

15 червня на Нікопольщині перша громада з початку повномасштабної війни перейшла з УПЦ (МП) до ПЦУ. Повідомили у телеграм-каналі «Православна Нікопольщина», передає Nikopolnews .

«Громада Свято-Миколаївського храму села Чкалове на Нікопольщині оголосила про свій перехід із Криворізької єпархії Української православної церкви (Московського патріархату) до Православної Церкви України. Це сталося сьогодні, 15 червня 2023 року, на загальних зборах громади», розповіли у ПЦУ регіону.

Загальні збори релігійної громади провели у центрі села. Люди зібрали майже 500 підписів за вихід із церкви з центром в Москві і приєднання до родини Дніпровської єпархії Православної Церкви України

«Віряни, зібравшись в центрі села, провели загальні збори релігійної громади і одноголосно ухвалили рішення послідувати Томосу про автокефалію та увійти під омофор Помісної Церкви», йдеться у повідомленні.

З благословення Керуючого Дніпровською єпархією Високопреосвященнійшого Архієпископа Симеона (Зінкевича) збори очолив благочинний Нікополя та району ігумен Меркурій (Скороход) який підтримав це рішення і запевнив у духовному окормленні громаді.

«Ви герої, не зважаючи на те, що багато громад вже полишили московицьке духовне рабство, але ви перші на Нікопольщині під час війни, тому що ведете боротьбу за духовне звільнення в таких страшних умовах щоденного обстрілу. Це духовний фронт народу в тилу, за духовне визволення від московії. Те, що наші захисники ведуть бій за звільнення України на лінії фронту і те, що робить народ в тилу звільняючись від московського патріархату в Україні і об’єднуючись в Православну Церкву України, це той самий бій за Україну, бо це теж саме звільнення від московіі», сказав ігумен Меркурій.

На Нікопольщині перша громада з початку повномасштабної війни перейшла з УПЦ (МП) до ПЦУ: фото

На Нікопольщині перша

На Нікопольщині перша

На Нікопольщині перша

На Нікопольщині перша

На Нікопольщині перша

На Нікопольщині перша

На Нікопольщині перша

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×