Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
436
436

Замінили побиті вікна, двері та дахи: на Нікопольщині волонтери з Дніпра відновлюють пошкоджені від обстрілів будинки

на Нікопольщині волонтери

На Нікопольщині волонтери з Дніпра відновлюють пошкоджені від ворожих обстрілів будинки. Першочергово надають допомогу літнім людям, багатодітним родинам та сім’ям військових. Про це йдеться на сайті «Суспільне», передає Nikopolnews.

У подвір’я Любові Хлонь у серпні минулого року влучив російський снаряд. Жінка розповідає: під час атаки її з чоловіком вдома не було, поїхали на ніч у сусіднє селище, де більш безпечно.

936bead544e9bd3e

«Ми не хотіли їхати, ми якось тут у підвал. Ну, літає по місту… Якраз ту ніч, що ми на ніч поїхали, тут сильний був обстріл і “Гради” були тоді. Оце ж прилетіла сюди одна ракета. Черепиця вся повалена, немає фронтона, стіна пошкоджена, не було лічильника. І паркан ось теж, все от так порозкидало», — розповіла місцева жителька Любов Хлонь.

На Нікопольщині волонтери відновлюють пошкоджені від обстрілів будинки: відео

Замінили побиті вікна, двері та дахи: на Нікопольщині волонтери з Дніпра відновлюють пошкоджені від обстрілів будинки

Виїжджати з Нікополя родина не планує, адже чоловік Любові, розповідає жінка, – військовий капелан. Тож зараз, каже, відновлюють своє житло. Волонтери допомогли їм полагодити дах та придбали нові вікна.

«Фронтон почали робити хлопці, вікно одне поставили, ще два вікна є, привезли. Просто ми так поговорили, що ще так трошки зарано. Бо було таке, що прилітало нещодавно сюди. То навіть уламки я чула, як по даху тарабанили», — каже вона.

ea19c6dff9c0932c

Волонтерський проєкт з відновлення пошкодженого житла у Нікопольському районі розпочали навесні цього року, розповідає його ініціаторка Каріна Бахолдіна. За цей час відновили 10 будівель.

«Тут постійно обстріли. Це те, де потрібно сьогодні. Не за рік, а зараз. У проєкті загалом нас дуже багато, тому що команда – це ремонтники, ті, хто роблять вікна і ті, хто робить окремо дахи, стіни. Безпосередньо тих, кому потрібна допомога. Не ті, хто не хоче виїхати, а ті, хто не має змогу виїхати, бо тут прив’язані!, – зазначає волонтерка.

Усього волонтери отримали близько 80 звернень від жителів Нікопольщини. Однак, за словами Каріни Бахолдіної, на допомогу кожному не вистачає коштів. Тому першочергово лагодять будинки літніх людей, багатодітних родин та сімей військових. Заповнити заявку на відновлення пошкодженого росіянами житла можна на сторінці проєкту за посиланням.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×