Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
232
232

Як на Нікопольщині під обстрілами проходить посівна? (відео)

Як на Нікопольщині під обстрілами проходить посівна

Попри щоденні обстріли на Нікопольщині триває посівна. Сіють культури, які з поля можна буде продати.

Про це йдеться у сюжету програми «Подробиці», передає Nikopolnews.

З початку обстрілі, армія рф розбила частину техніки фермерам Нікопольщини. Але вони все одно знаходять можливість обробити угіддя. В одному з фермерських господарств району вже посіяли ранній горох та ячмінь. Зараз готують поля до посіву соняху і кукурудзи.

Директор фермерського господарства Станіслав Халамай  все життя працює на землі. Останні два роки, говорить дуже важкі. Оскільки, поля і техніка знаходяться під постійними ворожими обстрілами.

2

«Механізатори працюють. Дякую їм. Все наче нормально, але на деякі поля вони не хочуть їхати. Тому що ми не знаємо, коли прилетить той дрон», розповідає чоловік.

На його фермерському господарстві росіяни розбили три трактори.  А загалом під час війни постраждало 6 одиниць техніки. Також не залишилося жодної вцілілої будівлі на фермерських складах. Вони посічені осколками й снарядами

«Якщо розіб’ють трактор, то мені на цьому полі треба 10 років збирати урожай, щоб можна було відновить цей трактор», каже Станіслав Халамай

Через обстріли, місця для зберігання врожаю немає. Тому сіють такі культури, які  з поля можна буде продати. До того ж через обміління Каховського водосховища немає води. Фермер каже, що вони намагалися відновити водопостачання. Проте окупанти починають обстрілювати  територію.

222

Проте що, не можна відновити водопостачання, говорять і у старостаті. Працівники водоканалу неодноразово намагалися протягнути труби. Але відразу по них починали стріляти росіяни.

Як на Нікопольщині під обстрілами проходить посівна: відео

Начальник нікопольської РВА Евген Євтушенко розповідає, що до зони активних бойових дій входе Нікополь, Марганецька, Червоногригорівська і Покровська громада. У місті Нікополі немає вираженого аграрного компонента. На всіх інших територіях фермери  підлаштовуються під нові реалії.

«Деякі аграрії роздумують і бачать ці нові реалії, вони розуміють, що ми втратили частину Херсонської області, де було садівництво, де було городництво, вони зараз заповнюють цю нішу», каже Євген Євтушенко.

Новини Нікополя і району: Шиють, донатять і здають кров: як працівники культури Нікополя допомагають фронту

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×