Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
360
360

На Нікопольщині відкрили кімнату психологічного здоров’я (фото)

На Нікопольщині відкрили

На Нікопольщині відкрили кімнату психологічного здоров’я. Про це повідомили у департаменті соціального захисту населення Дніпропетровської ОДА, передає Nikopolnews.

«25 липня прийнято участь у відкритті Кімнати психологічного здоров’я Покровської сільської територіальної громади Нікопольського району в рамках створення системи  ментального здоров’я області. Варто зазначити, що ключову роль у розбудові послуг із психологічного здоров’я відіграють саме громади: вони мають інформацію про потреби населення та можуть оперативно реагувати на місцях», – йдеться в повідомленні.

Кабінет працює в місцевій амбулаторії, в якій 16 медичних працівників підготовлені за програмою mhGAP та можуть надавати психологічну допомогу на первинному рівні.

Під час відкриття кімнати кваліфікований психолог провів тренінг з самодопомоги у кризовій ситуації. На ньому присутні обговорили що робити при гострих емоційних реакціях на травмуючі події, спробували основні техніки самопідтримки при тривалому стресі.

«Я навчилася боротися з проявами стресу. Спробувала вправи з аптечки самодопомоги. Дуже дякую за подібний захід, він допоміг мені покращити самопочуття та відволіктися від поганих думок», розповіла учасниця заходу.

Відкриття кімнати психологічного здоров’я відбулося в рамках ініціативи першої леді Олени Зеленської та реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?».

На Нікопольщині відкрили кімнату психологічного здоров’я: фото

На Нікопольщині відкрили

На Нікопольщині відкрили

На Нікопольщині відкрили

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×