Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
5236
5236

Найближчими днями Нікопопольщина може залишитися без води – ДніпроОВА 

Найближчими днями Нікопопольщина

Найближчими днями  Нікопопольщина може залишитися без води. Заступник голови Дніпропетровської ОВА Володимир Орлов розповів про наслідки підриву Каховської ГЕС, передає Nikopolnews.

За його словами, питання забезпечення Нікопольщини водою надскладне.

«Громади можуть вже завтра-післязавтра залишитись без води. Вона дійсно стрімко падає в самому водосховищі і тому ми вже відпрацьовуємо деякі механізми для того, щоб люди були з водою», сказав Володимир Орлов.

Вже провели засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Створюють оперативний штаб для розв’язання цього питання, відпрацьовуються логістичні маршрути та будується співпраця з благодійниками та міжнародними організаціями.

Найближчими днями Нікопопольщина може залишитися без води – ДніпроОВА

Нікопопольщина може залишитися

«Нам вже пообіцяли наші партнери доставити 15 вантажівок з водою до Нікопольського району. Також відпрацювали з залізницею. Тільки що мені доповіли, що 15 залізничних вагонів для технічної води вже будуть надані в розпорядження Дніпропетровської ОВА. Ми будемо направляти їх в Нікопольський район і частково в Апостолівську громаду Криворіжжя, тому що там теж питання з водою буде надскладне, адже вона теж пов’язана з Каховським водосховищем», розповів Орлов.

Голова Нікопольської районної військової адміністрації у коментарі Суспільному підтвердив слова Володимира Орлова. Він зазначив що ситуація з водопостачанням у районі є досить критичною, але у самому Нікополі, вона найменш критична.

«Ми маємо три великих інфраструктурних об’єкти, які забезпечують водою жителів району. два з них знаходяться в такому стані, що при збереженні такого темпу зниження води, яке є на сьогодні, протягом завтра вони припинять подачу води. Нікопольський водоканал збудований дещо іншим чином, і технічну можливість ще здійснювати забір води», повідомив він.

Але район і ОВА мають чіткий план дій у разі повного зникнення водопостачання. Євтушенко зазначив, що вони знаходяться у постійному контакті з президентом Зеленським та Іриною Верещук з приводу цього питання. Тому люди будуть з водою

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу