Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
206
206

Школярі Покрова вирішили створити «Дощолови»

Школярі Покрова

Школярі Покрова вирішили створити «Дощолови». В цьому їм допомагають вчителі. Про це розповіли у міській раді, передає Nikopolnews.

«Війна висунула перед нами нові виклики, повністю змінила життя кожного, наперекір ворогу – зробила нас сильнішими. Чергове серйозне випробування – підрив російськими терористами Каховської ГЕС, примусило не лише дорослих, а й школярів шукати вихід із критичної ситуації. Бути корисними та дієвими», – говорять у міській раді.

Так, учні Ліцею №2 вирішили створити «Дощолови». Втілити у життя важливу ініціативу дітям допомагає вчитель і наставник Оксана Матюшенко, директор ліцею Лариса Мякотіна, експерт з команди стартапу OptySun Поліна Кравцова.

Школярі Покрова вирішили створити «Дощолови»

word image 18 768x432

Команда юних дослідників – Ліана Кухаренко, Марія Грушецька, Олена Калюка, Єлизавета Засядьвовк, Катерина Мошко, Андрій Дощенко, Андрій Кравчук, Артем Павлов, Олексій Мельник, Ярослава Слізь, перш ніж присупити до реалізації задуманого, детально вивчили побудову та принцип роботи «дощоловів».

«Дійшли висновку, що оптимальний варіант, створити конструкцію, що буде збирати воду одразу з неба. Зібрати прототип їм допомогли у Хаклабі Києва. У столиці покровчани вперше протестували свій пристрій. Як поділилися винахідники, дощолов простий у виготовленні, зібраний з доступних матеріалів, при цьому функціональний», – йдеться у повідомленні.

Школярі Покрова

Мета дітей, щоб винахід приносив користь, допомагав людям, тож всі креслення та інструкцію з використання розмістили у вільному доступі на сторінці ліцею.

Вони прагнуть встановити пристрої на території своєї школи та інших навчальних закладів міста. Один з дощоловів подарувати команді з Марганця, теж учасникам «Плану дій».

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×