Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
975
975

У Томаківці люди самотужки облаштували альтернативну систему водопостачання (відео)

У Томаківці люди

У Томаківці люди самотужки облаштували альтернативну систему водопостачання. Після підриву Каховської ГЕС вони залишилися без води. Про це пише «Суспільне», передає Nikopolnews.

У селищі люди самотужки облаштували альтернативну систему водопостачання. Мешканці двоповерхівки підтримали ідею інженера Сергія Кобякова: насос розподіляє воду з резервуара по квартирах. Відомо, що у  резервуарах у Томаківці зберігається питна вода. Її привозять сюди вантажівкою із Запоріжжя. І потім вона потрапляє до людей через крани.

Насос відкачує воду з ємності і подає надвір. За день вибирають всі 20 кубів. Пункт набору питної води працює за графіком. Людей у кількості не обмежують, набирають за потребою.

«Кип’ятимо цю воду, п’ємо, готуємо на ній. У нас 50 літрів в день іде на нашу родину», – каже місцевий житель Володимир Московка.

У Томаківці люди самотужки облаштували альтернативну систему водопостачання: відео

048b4e212c07a15b

Як мати питну воду з крана власної квартири вигадав Сергій Кобяков. У підвалі будинку чоловік обладнав міні-станцію.

«Це труба, яку можна запитати із водовоза. А це виходить одна труба зі станції, яка  запитується в діючу магістраль і при відкритті крана у споживача будь-якого працює насосна станція. Люди заощаджують воду. Є підвіз у нас централізований технічної води, то ще й там люди набирають. Ну, а це в режимі автоматичному надає, щоб покупатися, попрати, щоб не вручну», – розповів винахідник міні-станції для водопостачання Сергій Кобяков.

Винахід інженера підтримали всі жителі будинку, каже Ельвіна Ісаєва. Кошти на технічне обладнання здали мешканці 15 квартир двоповерхівки. Селищна рада безкоштовно надала м’яку ємність для води.

 

У Томаківці люди самотужки облаштували альтернативну систему водопостачання (відео)

Жінка розповідає, її зручно заносити рулоном у вузькі підвальні проходи, розмотувати на підлозі та під’єднувати насос.

«Вони зібрали кошти, всі мешканці цього будинку дуже одностайно проявили таку позицію, по півтори тисячі з квартири, не з людини, з квартири. Пройшло напевно близько тижня, я бачила, мені мама показувала чат будинковий, де люди переписувалися, висловлювали свої думки, там були фотозвіти чеків, які були потрачені кошти на реалізацію цього проекту і власне вже готовий результат. Бо, знаєте, не всі можуть спуститися сюди побачити, але всі можуть відкрити кран і побачити результат», – каже жителька будинку Ельвіна Ісаєва.

a6b646446a628089

Нині мешканці використовують воду першої закачки, заплатили за неї по тарифу запорізького водоканалу, а також оплачують електрику.

«А найосновніше чому все-таки от був реалізований цей проект, тому що іде зима. Ми звичайно сподіваємось, що в нас буде централізоване водопостачання. Але нам треба і готуватись до будь-яких сценаріїв, і тут у всіх опалення газове, яке запускається в тому числі завдяки підпитці з мережі водопостачання і для того щоб не було ні аварійних ситуацій, ніяких проблем із опаленням квартир от цей винахід він був просто необхідним», – каже Ельвіна Ісаєва.

Інженер Сергій говорить, що за перший тиждень роботи альтернативної системи водопостачання нею зацікавилися односельці. Представниця селищної ради Ельвіна Ісаєва повідомила, що там мають ще десять безкоштовних м’яких резервуарів для втілення таких проєктів.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×