Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
124
124

У Томаківській громаді зафіксували сказ тварин

 У Томаківській громаді зафіксували сказ тварин

У Томаківській громаді зафіксували сказ тварин. На деяких вулицях села в Кисличувата ведено карантин.

Про це повідомили на офіційній сторінці громади у соціальній мережі «Фейсбук», передає Nikopolnews.

«На території села Кисличувата виявлений випадок захворювання кота   на сказ, що підтверджується результатами дослідження патологічного (біологічного) матеріалу взятого у тварини», йдеться у повідомленні.

У зв’язку з чим було проведено засідання комісії місцевої державної протиепізоотичної комісії при виконавчому комітеті Томаківської селищної ради.

Для недопущення поширення захворювання комісією вирішено оголосити неблагополучний осередок зі сказу та ввести карантинні обмеження з 29 березня по 29 травня року:

  • частина вул. Комишуватської, з буд. № 15 по № 39;
  • частина  вул. Чкалова з буд. № 91 по № 125.

На вищезазначених вулицях буде проводиться вакцинація проти сказу домашніх м’ясоїдних тварин. Всі бажаючі також можуть щепити своїх тварин.

Під час карантину заборонено виводити собак, вивозити собак, котів і диких тварин за межі населеного пункту.

«Просимо власників тварин ставитися з порозумінням та сприяти у проведені вакцинації. Бо сказ — це особливо небезпечна інфекційна хвороба, до якої сприйнятливі всі теплокровні тварини: домашні, сільськогосподарські, дикі і людина, що викликається нейротропним вірусом і характеризується ураженням нервової системи, та в разі відсутності лікування закінчується летально», йдеться у повідомленні.

У Томаківській громаді зафіксували сказ тварин

images

Як уникнути захворювання на сказ:

  • Виконувати правила утримування домашніх тварин та норм поводження з ними;
  •  Уникати контакту з дикими та безпритульними тваринами;
  • У разі укусу твариною слід з’ясувати ім’я господаря та його адресу для встановлення ветеринарного нагляду за твариною;
  • Не вбивати здорових на вигляд тварин, які нанесли укуси та інші пошкодження, а терміново ізолювати її, та викликати ветеринарного лікаря;
  • У разі зміни поведінки домашніх тварин – пригнічення чи збудження, відмова від їжі чи води, слинотеча, та інші ознаки не властиві здоровим тваринам слід негайно ізолювати таку тварину та звернутись до ветеринарного лікаря;
  • Якщо це дикі тварини, то головною ознакою захворювання є: зміна поведінки, втрата відчуття страху, звір втрачає обережність та вдень з’являється в населених пунктах, в місцях випасу та утримання худоби, нападають на тварин та людей. В більшості випадків хворі тварини не проявляють агресивності.

З метою недопущення захворювання та розповсюдження у тварин сказу, слід проводити щеплення 1 раз на рік домашніх улюбленців;

Якщо стався укус: укушені рани та подряпини негайно промийте теплою кип’яченою (або проточною) водою, бажано з милом, краї рани обробіть 70% спиртом чи 5% настоянкою йоду, накладіть стерильну пов’язку. Негайно зверніться до травматологічного пункту.

Телефон для довідок: 068-477-41-93

Ще новини Нікопольщини: У Томаківській громаді 6 березня починається видача продуктових наборів за березень

Читайте також: Зеленський звільнив свого першого помічника Шефіра та кількох радників – що відомо 

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×