Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
222
222

Замість води отримали порожні крани: за яких умов у Томаківці з’явиться вода

у Томаківці

Майже місяць у Томаківці немає води. Марганецький водоканал перекрив водопостачання громаді через борг.

Звідки він виник «Суспільному» розповів голова Томаківської громади Іван Калашник,  передає Nikopolnews.

Декілька тижнів тому на Нікопольщині запустили новий водогін. Але замість води мешканці Томаківки отримали пусті крани. Відсутність води у громаді сталася через конфлікт з Марганецьким водоканалом, який обслуговує громаду.  У Марганецькому водоканалі повідомили, що Томаківська громада заборгувала за отриману технічну воду три мільйони гривень. Тому люди у Томаківці повернулися до точок розливу води.

06dc47d685c8129a

Як розповів Іван Калашник, восени 2023 року Томаківська громада підписала меморандум з про співпрацю з Марганецькою громадою та їхнім водоканалом. На умовах, що громада платить кошти, а їм постачають воду.

Тоді, на сесії депутати виділили 6 мільйонів гривень. Воду у громаді почали постачати з листопада 2023 року за тарифом майже у 41 гривню.  За словами Івана Калашника, на кожного абонента у водоканалі нарахували більше кубів, чим люди використали. Через що і міг утворитися борг.

«Було розраховано десь близько 700 тисяч гривень на місяць, потім нам платіжки почали виставляти мільйон 200, мільйон 100, півтора мільйона гривень щомісяця ми мали платити. Бюджет громади ж не може платити стільки, скільки їм хочеться», каже Іван Калашник.

Тим керівник Марганець водоканалу Валентин Ваданов говорить, нарахування  оплати за воду здійснювали згідно з підписаним меморандумом. Кожного місяця Томаківській громаді надавали рахунки та нагадували про заборгованість. Мешканці не доплачували кошти з першого місяця. Тому виник борг.

fda5269baf7edf90

«Івана Калашника попереджав, що сума буде різна кожен місяць. Ми по такому ж меморандуму працюємо з Мирівською громадою, вони все розуміють, виділяють кошти і платять», розповів Валентин Ваданов.

Натомість він  готовий домовлятися з Томаківською громадою та відновити їм водопостачання, як тільки почнуть виплачувати борг в понад три мільйони гривень.

Для вирішення конфлікту жителі  Томаківської громади надішлють колективні звернення до Нікопольської районної військової адміністрації, Марганецької міськради та водоканалу, а також подадуть заяву до правоохоронних органів.

За яких умов у Томаківці з’явиться вода

А поки люди беруть воду з пунктів її  розливу. Набирають для себе і сусідів, які не можуть прийти самі. Загалом понад сотню літрів. Один з мешканців громади розповів журналістам, що буде користуватися водою з нового водогону, якщо промиють труби і вона буде якісною.

Ще новини Нікопольщини: Сьогодні знаменний день: пуск води з водогону у Червоногригорівській громаді: який тариф?

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×