Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
241
241

Гроші надійшли на рахунки: у Томаківці 15 липня повинна з’явитися вода

у Томаківці 15 липня повинна з'явитися вода

У Томаківці 15 липня повинна з’явитися вода. Минулого тижня депутати виділили кошти для погашення боргу перед Марганецьким водоканалом.

Про це повідомив очільник обласної ради Микола Лукашук, передає Nikopolnews.

Після підриву окупантами Каховської ГЕС, Нікопольщина залишилася без води. Для її відновлення держава збудувала магістральний водогін. А також були запроваджені тимчасові заходи для мінімізації наслідків аварії, встановлено станції очистки, організовано підвезення води й не тільки.

«Проте зараз, у період нестерпної спеки і проблем з електропостачанням, ситуація в громадах області залишається складною. Це викликає соціальну напругу», зазначив Микола Лукашук.

У Томаківці 15 липня повинна з’явитися вода

a6f048c0 b3b0620ab50c65c342e2cc282efdceb6

 Адже вода – це вартість електроенергії, очистки та доставки, вартість реагентів та коагулянтів, заробітна плата працівників водоканалів, податки, амортизація.

На Нікопольщині водоканал міста Марганцю забезпечує водою Томаківську та Мирівську громади. У Томаківській громаді утворилась заборгованість в сумі близько трьох мільйонів гривень, без урахування поточних витрат.

Минулого четверга депутати Томаківської селищної ради виділили кошти на погашення боргу. За словами Миколи Лукашука, У п’ятницю було відправлено платіж в розмірі 2 млн гривень, а решту буде сплачено до кінця року.

«Гроші надійшли на рахунки, сьогодні водопостачання має бути відновлено», додав Лукашук.

Він подякував всім, хто допоміг вирішити питання з водою у Томаківці.

CREATOR: gd jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90

Додаткові проблеми з постачанням води будуть виникати, якщо не буде своєчасної оплати з електроенергією. А під час війни громади  Нікопольщини стали менш платоспроможними. Як тільки  виникнуть борги за електроенергію, ДТЕК одразу виключить водоканал і тоді вже не лише мешканці Томаківки, але й мешканці Марганця залишаться без води.

Відповів Микола Лукашук і на питання, чи  може Марганець давати воду на Томаківську громаду без платежів. Може, але це дотація з місцевого бюджету Марганця до бюджету Томаківської громади.

Ще новини Нікопольщини: Виділили три мільйони для підтримки Марганецького водоканалу: з наступного тижня у Томаківці з’явиться вода

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×