Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
95
95

«Нібито готова до вживання»: у Томаківці відновили водопостачання

u Tomakivtsi

З 26 липня у Томаківці відновили водопостачання. Але пункти видачі води у громаді не поспішають закривати і радять людям мати максимальний запас води.

Про це йдеться на сайті «Суспільне Дніпро», передає Nikopolnews.

Воду до Томаківської громади з магістрального водогону постачає КП «Марганецьводоканал». У п’ятницю воно повідомило, що після проведення дезінфекції, вода відповідає вимогам ДержСаНПіНу 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної до споживання людиною».

Зараз підприємство працює у штатному режими. Але на випадок надзвичайної ситуації або обстрілу людям радять мати максимальний запас води.

У Томаківці відновили водопостачання

06dc47d685c8129a

Голова громади Іван Калашник говорить, що вода є умовно питною. Оскільки мережі водогону простояли багато часу без експлуатації, потім ними подавали технічну воду.

«Прохлорували систему і нібито вода готова до вживання. Але говорити, що проблема повністю розв’язана, зарано. Труби довгий час простояли без води, на них — іржа, потім — ними постачалася досить жорстка солона вода. Це все має свої наслідки», говорить голова громади.

У Томаківській громаді не поспішають згортати пункти очищення та видачі питної води. З їх створенням допомогли міжнародні організації .

«Всі ці пункти у нас працюють, а при знеструмленнях — навіть на генераторах. Пунктів очищення шість. Це близько 8 кубічних метрів води за годину. Плюс — ми очищуємо й водовозами розвозимо воду по ємностях. Пунктів видачі з ємностями у нас зараз близько півтора десятка», додав Іван Калашник.

 

Ще новини Нікопольщини: Гроші надійшли на рахунки: у Томаківці 15 липня повинна з’явитися вода

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×