Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
842
842

«Тариф залишається майже 41 гривня»: у Томаківці відновили водопостачання

61dd0131f8dbb3ac

У Томаківці відновили водопостачання. Зараз у кранах людей тече технічна вода.

Про це розповіли журналісти сайту «Суспільне», передає Nikopolnews.

Через підрив окупантами Каховської ГЕС, води у селищі не було панд 6 місяців.  Для відновлення водопостачання у селищі, підписали угоду з Марганецьким водоканалом.

c1ab4afd56173963

Зараз у кранах людей тече лише технічна вода. Питну ж, люди можуть набрати в місцях, де встановлені очисні станції або у великих ємностях. Таких у селищі – п’ять.  До одного з такого пункту приходить місцева мешканка Людмила Грекова

«Свати живуть в Дніпрі, привозили воду, то ця вода краща, аніж та, яку вони привозили. Мені цієї вистачить на день, нас двоє. Ми знаємо, що десь о пів на 10 привозять, черг немає», – говорить жінка.

Воду у місткостях поповнюють протягом дня. Воду до Томаківки привозять із Запоріжжя та очисних станцій, які встановлені у громаді.

«Підвозимо ми регулярно, без затримок. Буває приїжджаємо, там половина бочки, але ми все одно дозаправили та поїхали. В день буває раз чи два ми їздимо по всіх місткостях», розповів водій водовозу Владислав Горобинський.

d7fe88400e1dcb32

Також воду розвозять жителям Томаківки. Голова громади Іван Калашник розповідає, що відновленню водопостачання передували складні переговори.

«Була підписана угода про співпрацю. Для Томаківської громади близько 700 тисяч буде коштувати така технічна вода. Наскільки люди будуть нею користуватися та який будуть використовувати об’єм, ми ще не розуміємо, але тариф залишається майже 41 гривня», розповів Іван Калашник.

У Томаківці відновили водопостачання: відео

Також з бюджету Томаківської громади будуть компенсувати витрати Марганецькому водоканалу. У громаді хочуть встановити ще  одну очисну станцію і планують розвивати і власний водоканал, який створили у вересні 2023 року.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×