Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
52
52

Відомі люди Нікопольщини: гру уродженця Марганця почув увесь світ, його скрипка звучала у Конгресі США

Відомі люди Нікопольщини: гру уродженця Марганця почув увесь світ, його скрипка звучала у Конгресі США

Продовжуємо розповідати про наших видатних земляків у рубриці “Відомі люди Нікопольщини”. Герой цього матеріалу – уродженець Марганця. У 2024 році Ігор Чернявський отримав звання «Заслужений діяч мистецтв України». Він є викладачем Харківського національного університету мистецтв імені І.П. Котляревського, соліст харківської філармонії. Його гру почув увесь світ, скрипка звучала у Конгресі США.

Про свого видатного земляка розповіли у Марганецькій міській раді, передає Nikopolnews.

Завдяки шаленій любові до своєї справи  уродженець Марганця несе підтримку, надію і впевненість, що люди не одні у вашій біді. Його музику почув весь світ. У 2022 році Президент України Володимир Зеленський виступав перед Конгресом і транслював ролик зі злочинами росіян, а музичним супроводом йшла «Мелодія» Михайла Скорика у виконанні Ігоря Чернявського.

Відомі люди Нікопольщини: уродженець Марганця отримав звання «Заслужений діяч мистецтв України»Відомі люди Нікопольщини: уродженець Марганця отримав звання «Заслужений діяч мистецтв України»

Відомі люди Нікопольщини: Ігор Чернявський

Ігор Чернявський також є сольним виконавецем й гастролює майже по всьому світу. Його концертна діяльність налічує понад 200 сольних програм, переважна кількість яких – українські композитори. Він записав 5 дисків (скрипка і орган), які користуються популярністю у поціновувачів музики. З початку війни Ігор Віталійович грає у бомбосховищах, шпиталях і на передовій, підтримуючи харків’ян і наших військових. За словами Ігоря Чернявського, саме зараз і є той головний час життя у кожної людини. Підтримати один одного. Підтримати звуками скрипки і надихнути на віру в Перемогу.

Відомі люди Нікопольщини: гру уродженця Марганця почув увесь світ, його скрипка звучала у Конгресі США

Нещодавно викладачеві кафедри оркестрових інструментів, скрипалю, відомому в Україні та за кордоном Ігорю Чернявському Указом Президента України №513/2024 за значні заслуги у зміцненні української державності, мужності і самовідданості, виявлені у захисті суверенітету та територіальної відповідальності України, вагомий внесок у розвиток. різних сферах суспільного життя, сумлінне виконання професійного обов’язку присвоєно почесне звання “Заслужений діяч мистецтв України”!

уродженець Марганця отримав звання «Заслужений діяч мистецтв України» 2

Існує повір’я, що у скрипки, як і у людини, є душа. У скрипки Ігоря Чернявського душа болить за українців… За Харків, за Марганець, за Україну всю… Але як він каже, що він забороняє собі скаржитися! Адже є люди, які пережили найстрашніше – втрату близьких людей, яких вбила війна. Сьогодні кожен із нас вчиться виживати в нових, іноді нелюдських умовах. Щодня, крок за кроком, всі разом наближаємося ми до такої бажаної Перемоги!, додали у міській раді

Нагадаємо, раніше ми писали: Відомі люди Нікопольщини: вчителька з Покрова пише вірші, які знають по всій Україні

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу