Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
109
109

В Покрові вшанували пам’ять в’язнів фашистських концтаборів (фото)

В Покрові

11 квітня в Покрові вшанували пам’ять в’язнів фашистських концтаборів. В цей день поклали квіти до пам’ятника та провели онлайн-заходи, передає Nikopolnews.

«11 квітня світова спільнота відзначає Міжнародний день звільнення в’язнів фашистських концтаборів. Саме цього дня далекого 1945 року в’язні Бухенвальду підняли інтернаціональне повстання проти нацистів. Всього на території Німеччини та окупованих нею країн діяло понад 14 тисяч концтаборів», розповіли у пресслужбі міського голови Покрова

Ця страшна сторінка вписана і в історію міста Покров. Під час Другої світової один з військово-польових таборів діяв у селищі Рудник.

в Покрові

«Сьогодні живі квіти лягли до меморіалу селища Олександрівка, представники влади, громадськість хвилиною мовчання вшанували пам’ять понад двох тисяч закатованих полонених. Історія, яку не забути, особливо зараз, коли російські окупанти розгортають фільтраційні табори, катують полонених, серед яких і цивільне населення», йдеться в повідомленні.

Трагедія фашистських концтаборів є однією з найбільших катастроф минулого сторіччя. За різними оцінками, через це пекло пройшло до 20 мільйонів людей з 30 країн світу, з яких загинуло понад 11 мільйонів.

в Покрові

«Для Покрова ця сторінка  – незагоєна рана, з 1520 наших земляків, примусово вивезених до Німеччини, додому повернулося лише 760. Їх залишилися одиниці, хто переніс жах таборів, але не в силах викреслити з пам’яті  пережите. Доля кожного – то сторінки історії війни, їхні свідчення зберігаються у міському народному історико-краєзнавчому музеї ім.М.Занудька, постійнодіючій експозиції, присвяченій окупації краю», додали у пресслужбі.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×