Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
127
127

Яка ситуація з водопостачанням у Марганці (відео)

Яка ситуація з водопостачанням у Марганці (відео)

Яка ситуація з водопостачанням у Марганці, розповіли журналісти телеканалу «Інтер». Повідомляє Nikopolnews.

Після підриву окупантами Каховської ГЕС, місто Марганець залишилося без води. Шість місяців мешканці набирали воду для господарських потреб у спеціально облаштованих пунктах. За цей час міська влада за обласні кошти побудували альтернативний водогін. Але якість води бажає бути кращою. Використовувати її для приготування їжі не можна

«Джерело Миколаївське водосховище має дуже погану якість води, вона дуже відрізняється від дніпровської, від каховської. Технологія, на якій працює наш другий підйом, де проходить очистку і знезараження питна вода, не розрахована на таку якість води. Тому ми воду очищаємо, ми воду дезінфікуємо, але, на жаль, такі сполуки, як соль ми з води убрати не можемо», розповідає Валентин Ваданов, директор КП «Марганецьводоканал».

Ще однією проблемою цього водогону є його пориви. Тільки цього місяця комунальники усунули 250 аварій. Але директор водоканалу зізнається, що без води з Миколаївського водосховища було дуже важко.

Яка ситуація з водопостачанням у Марганці: відео

Тому що тільки у Марганці проживають майже 25 тисяч абонентів. Влітку було організовано декілька пунктів видачі питної води. Зараз їх кількість зменшилася.

«Фонди, мабуть, видихаються, заморились нам допомагать, тому у нас на сьогодні остався тільки ЮНІСЕФ, котрий забезпечує 7 точок по місту привозною питною водою», додав Валентин Ваданов

Сьогодні у місті працює до 10 свердловин із системами очистки води. Вони будуть працювати і взимку.  У таких пунктах люди можуть набрати воду для приготування їжі. До того ж в місті сталого водопостачання наразі немає.

«Запаси вдома є? Ну трохи робимо, бо другий раз немає води. 50 літрів запасів. Баклажок 4 є. Це недоторканий запас? Ну, да да да.», говорить Сергій, місцевий мешканець.

Тим часом у водоканалі говорять, що сталого водопостачання варто очікувати після варто чекати вже після завершення будівництва водогону Запоріжжя-Нікополь. Він має забезпечити централізоване водопостачання Криворізького та Нікопольського районів.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×