Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
505
505

Подача води для Марганця і Покрова відновлена – Сергій Лисак

Подача води для Марганця і Покрова відновлена Сергій Лисак

Подача води для Марганця і Покрова відновлена. Тариф для населення залишається незмінним.

Про це повідомив начальник ОВА Сергій Лисак, передає Nikopolnews.

За словами Лисака, останні дні мешканці Марганця і Покрова були без  централізованого водопостачання. Наразі подачу води відновили, йде заповнення системи.

Посадовець каже, що причиною відключення водопостачання стали наслідки підриву окупантами каховської ГЕС ще у червні 2023 року.

Подача води для Марганця і Покрова відновлена

Подача води для Марганця і Покрова відновлена Сергій Лисак 2

Для забезпечення водою Нікопольщини побудували магістральний водогін. Але постало питання здорожчання тарифу. Для населення він залишився незмінним. Але підприємство, яке транспортує воду стало накопичувати борги. Це й призвело до тимчасового відключення. Так пояснює ситуацію Лисак.

Він додав, що проблему вдалося вирішити за кошти державної субвенції.  За рахунок неї покриють різницю  між реальною вартістю послуги і сумою, яку сплачує населення.

«Маємо домовленість про виділення коштів», зазначив Лисак.

лисак

Від редакції: Нагадаємо, про припинення водопостачання водоканалом Марганця офіційно повідомлялося. Без централізованого водопостачання залишилися три громади: Марганецька, Томаківська і Мирівська. Це викликало серйозне обурення і занепокоєння у мешканців. Ми неодноразово писали про ситуацію.

А от про повне припинення водопостачання у Покрові офіційної інформації не було. Жителі Покрова, з якими нам вдалося сьогодні зв’язатися, дещо здивовані повідомленням про “відновлення водопостачання”. Кажуть: “Може, десь, на якихось вулицях відключали, чи на околицях. Але так, щоб усьому місту – ні, не було такого”.

Люди іронізують: “Це як з повідомленням про те, що у нас вже чиста вода з водогону, а насправді пішла брудна і вонюча. Іноді біжить аж коричнева”.

“А може Лисак має на увазі, що нам дійсно дадуть воду з водогону тепер?” – висловлюють надію мешканці Покрова.

Подивимось.

Ще новини Нікопольщини: Водоканал Марганця припинив водопостачання 17 жовтня: без води три громади

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу