Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
19151
19151

Загроза теракту на ЗАЕС: начальник Нікопольської РВА поділився інформацією і своїми думками

теракту на ЗАЕС

Існує загроза теракту на ЗАЕС. Начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко поділився своїми думками, передає Nikopolnews.

«Ніхто, навіть росіяни котрі знаходяться на станції, не знають про дату та час можливої диверсії. Якщо рішення буде прийнято – їм зателефонують та віддадуть наказ в останній момент. Є варіант, що наказ не буде виконано, і це буде найліпший варіант для виконавців», говорить Євген Євтушенко.

Попри загрозу теракту на ЗАЕС, в районі усі знаходяться на місцях, моніториться безпекова та радіаційна ситуація на ЗАЕС. У разі нештатних ситуацій, люди будуть повідомленні про неї. А також розпочнеться евакуація.

«Зі спілкування з певними людьми маємо інформацію про мінування росіянами шандори та системи циркуляції охолоджувача. Вибух пошкодить систему охолодження, внаслідок чого почне зростати температура активної зони реакторів. Критичне підняття температури активної зони реактора, який знаходиться в стані гарячої зупинки станеться в проміжку від 12 до 24-х годин. Що буде далі достеменно невідомо у зв’язку з відсутністю практичного досвіду. Є декілька прогнозних моделей фахівців в діапазоні від «не станеться нічого масштабного» до «станеться вибух», пише Євтушенко.

Загроза теракту на ЗАЕС: начальник Нікопольської РВА поділився інформацією

теракту на ЗАЕС

Навіть при пошкодженій системі охолодження персонал ЗАЕС, якщо росіяни допустять їх до виконання робіт, спробує стабілізувати ситуацію та запобігти розігріву активної зони. За словами Євгена Євтушенко, така можливість існує.

«Від пошкодження системи охолодження до аварії буде проміжок часу 12-24 години. Цей час буде використано для евакуації населення. Така евакуація буде швидкою у зв’язку з відсутністю потреби в санітарній обробці та безпечною для людей у зв’язку з відсутністю радіаційного забруднення території», говорить начальник Нікопольської РВА.

Розповів він і про СХОЯТ.

«Щодо СХОЯТ, як можливого об’єкту для диверсії росіян – сховище має досить міцний конструктив, який важко зруйнувати. Якщо руйнування станеться радіоактивне забруднення буде локальним та небезпечним, в першу чергу, для самих росіян. В будь-якому зі сценаріїв можливої аварії на ЗАЕС буде важливим напрямок вітру від моменту забруднення. На даний момент переважає вітер в напрямку Криму», зазначає Євтушенко.

Станом на зараз Запорізька АЕС працює у штатному режимі, наскільки це можливо.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×