Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
11255
11255

Мешканці Нікопольщини написали листа директору МАГАТЕ Гроссі і запросили його на зустріч

Мешканці Нікопольщини написали листа директору МАГАТЕ Гроссі і запросили його на зустріч

Мешканці Нікопольщини написали листа директору МАГАТЕ Гроссі напередодні його візиту на окуповану ЗАЕС і запросили посадовця на зустріч.

Про це повідомили у Мирівській громаді, передає Nikopolnews.

Напередодні приїзду Генерального директора МАГАТЕ пана Рафаеля Гросс  жителями місцевих громад, розташованих в Дніпропетровській області України на правому березі р. Дніпро, у віддаленні 5-30 км від Запорізької атомної станції було сформовано запит про зустріч щодо безпекової ситуації на ЗАЕС, – розповіли у громаді

І оприлюднили відкритий колективний лист.

Мешканці Нікопольщини написали листа директору МАГАТЕ Гроссі

У листі йдеться, зокрема, про те, що він є запитом на зустріч з директором МАГАТЕ за першої зручної для них нагоди.

Автори листа нагадують про ядерну небезпеку, якою загрожують російські окупанти усьому світові, захопивши ЗАЕС. А також говорять про особисту трагедію  мешканців берега Нікопольського району через окупацію станції. Про постійні обстріли і проблеми з водопостачанням через знищення росіянами Каховського водосховища.

Мешканці Нікопольщини вважають, що просто присутності місії МАГАТЕ на станції недостатньо, адже вони не бачать, що відбувається на протилежному березі, який безупинно тероризують російські військові. Автори листа ставлять за приклад представника ООН Мартіна Гріфітса, який ще у грудні 2022 року відвідав Херсон.

Без комунікації з місцевими громадами, які знаходяться безпосередньо в найбільш кризових місцях, ми не розуміємо, як можна вирішувати безпекові питання, – кажуть автори постання

Вони зазначають, що у такі місця, як Нікопольщина, не запрошують гостей. Але ж на територію району таки приїжджають представники різних міжнародних організацій. То чому б і представникам МАГАТЕ не зробити цього?

Нижче на скріні – повний текст листа до Гроссі.

 

Мешканці Нікопольщини написали листа директору МАГАТЕ Гроссі і запросили його на зустріч

Мешканці Нікопольщини написали листа директору МАГАТЕ Гроссі і запросили його на зустрічНевідомо, чи отримав пан Гроссі цього листа. Але відомо, що його візит на ЗАЕС вже відбувся. Під час зустрічі він радісно обіймався з окупантами. А обстріли Нікопольщини не припинялися навіть у той день. Ми писали про це і публікували відповідні відео ТУТ.

А також повідомляли: МАГАТЕ зафіксувало атаку безпілотників біля ЗАЕС: Гроссі висловив глибоке занепокоєння

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×