Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
175
175

Мешканці сіл Томаківської громади отримуватимуть гроші замість продуктів від ООН

Мешканці сіл Томаківської громади отримуватимуть гроші замість продуктів від ООН

Мешканці сіл Томаківської громади отримуватимуть гроші замість продуктових наборів від ООН. Раніше таку практику впровадили у селищі Томаківка. А також у Нікополь, Марганці та Покрові.

Про зміни повідомили на Фейсбук-сторінці Нікопольська районна державна адміністрація, передає Nikopolnews.

Шановні мешканці сіл, які входять до складу Томаківської громади! Ми маємо для вас важливе оголошення, яке, сподіваємось, є доброю звісткою. Всесвітньою продовольчою програмою ООН спільно з Благодійною організацією «Благодійний фонд «СпівДія» прийнято рішення про переведення мешканців всіх сіл Томаківської громади з натуральної на грошову форму гуманітарної допомоги, – йдеться у повідомленні

Це означає, що вже з липня 2024 року мешканці старостинських округів: Чумаківського, Китайгородського, Преображенського, Зеленогайського, Високівського, Кисличуватського, Михайлівського, а також села: Сергіївка, Семенівка та Катьощине Томаківської громади Нікопольського району зможуть зареєструватись для отримання щомісячної грошової допомоги в розмірі – 1500 гривень на одну особу.

Мешканці сіл Томаківської громади отримуватимуть гроші: кого це стосується

Важливо! Зареєструватись зможуть мешканці вказаних старостинських округів/сіл, які протягом 2024 року хоча б один раз отримували гуманітарну допомогу від Всесвітньої продовольчої програми ООН у вигляді харчових наборів. Ця вимога є умовою фонду, адже грошова допомога є продовженням тієї програми підтримки цивільного населення, яка вже діяла в Томаківській громаді в 2024 році.

 

Для реєстрації мешканці мають належати до однієї з вразливих категорій, які потребують додаткового захисту під час дії правового режиму воєнного стану.

Перелік категорій є наступним:

  • домогосподарства, у складі яких є людина з інвалідністю 1 2, 3 групи або дитина з інвалідністю;
  • домогосподарства, у складі яких є людина зі статусом одинокого батька/матері;
  • малозабезпечена родина;
  • домогосподарства, у складі яких є людина, що втратила роботу (на час звернення для реєстрації за умови підтвердження статусу);
  • домогосподарства на обліку в територіальному центрі;
  • домогосподарства, що складаються з людей похилого віку 60+;
  • багатодітні родини.

Якщо людина набула статусу (почала належати до вразливої категорії) вже в липні та не отримувала допомогу раніше – вона зможе зареєструватись, за умови надання оригіналу документу про набуття статусу та належності до вразливої категорії: наприклад досягла віку 60+ вже в липні 2024 року.

Зверніть увагу, що реєстрація передбачена для домогосподарств. Тобто, якщо в будинку проживає особа з інвалідністю (або особа, що належить до іншої категорії, перелік яких наведено вище), зареєструватись зможуть всі мешканці цього домогосподарства.

 

Як зареєструватися

Для реєстрації на грошову допомогу мешканцям згаданих вище населених пунктів не потрібно нікуди їхати – гуманітарний штаб приїде у ваш старостинський округ (виключення буде лише для сіл: Сергіївка, Семенівка та Катьощине. Враховуючи відсутність старостату необхідно буде прибути в смт Томаківка в будівлю районної адміністрації). День та час реєстрації для кожного населеного пункту – встановлено згідно графіка.

Уважно слідкуйте за оголошеннями, в тому числі за інформацією від ваших старост, – радять мешканцям

Зареєструватись необхідно до 15 липня.

Для реєстрації необхідно буде надати стандартний пакет документів. Але, лише в ОРИГІНАЛІ:

  • паспорт громадянина України (громадяни, що отримали паспорт в форматі ID – картка, при собі повинні мати Довідку (витяг) про реєстрацію місця проживання);
  • реєстраційний номер облікової картки платника податків (ІНН);
  • документ, що підтверджує належність до пільгової категорії;
  • документ із зазначенням номера банківського рахунку (IBAN).

Особи, які не мають рахунку в банку, відповідно не можуть надати IBAN, або не знають його, зможуть зареєструватись на отримання грошового переказу за номером мобільного телефону або грошового переказу через Укрпошту.

Обов’язково необхідно чітко знати номер мобільного телефону кожного, хто буде зареєстрований на допомогу. Це дуже важливо.

 

Більш детальні вимоги до осіб, які бажають зареєструватись, а також день і час реєстрації, місце реєстрації, будуть публікуватись в щоденних оголошеннях для кожної території.

Знову, як і під час реєстрації, що проходила в квітні для мешканців смт Томаківка, просимо всіх мешканців: не поспішати, уважно та виважено читати оголошення, не створювати паніки та хаосу. Наші реєстратори досвідчені, працюють швидко. Все буде добре і реєстрація буде проведена згідно графіку, – йдеться у повідомленні

У Томаківській громаді дякують Всесвітній продовольчій програмі ООН за підтримку мешканців Томаківської громади. А також  Благодійній організації «Благодійний фонд «СпівДія» за навчання, консультації, моніторинг роботи гуманітарного штабу з метою її покращення та наближення гуманітарної допомоги до людей.

Дякуємо голові Нікопольської районної державної адміністрації – Євгену Євтушенко за взаємодію та побудову діалогу з благодійними фондами, які допомагають людям. Дякуємо депутату Дніпропетровської обласної ради – Тамарі Скорук, яка не залишає без своєї підтримки наш гуманітарний штаб, допомагає з організацією, транспортом, працівниками забезпечуючи нашу роботу. Попри спеку, відсутність світла та багато інших складних умов, ми будемо працювати, друзі! – додають у повідомленні

Ще новини Нікопольщини: Увага! Мешканці Томаківської громади з інвалідністю мають оновити свої дані

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×