Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
89
89

Як на Нікопольщині допомагають ветеранам «Титани UA» і як звернутися за допомогою

Як на Нікопольщині допомагають ветеранам «Титани UA» і як звернутися за допомогою

Як на Нікопольщині допомагають ветеранам в рамках проєкту «Титани UA» і як звернутися за допомогою, розповів начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко.

За словами Євгена Євтушенка, сьогодні ветеранська політика Нікопольського району будується у такому контексті, що не ветерани мають адаптовуватися до мирного життя, а суспільство маємо створити такі умови, щоб колишні військовослужбовці та військовослужбовиці почували себе комфортно.

Саме на таку взаємодію налаштований головний спеціаліст структурного підрозділу з питань ветеранської політики Нікопольської районної військової адміністрації, амбасадор проєкту «Титани UA» Андрій Перепадя, – каже Євтушенко, передає Nikopolnews

Як на Нікопольщині допомагають ветеранам «Титани UA»

За словами начальника РВА, з моменту створення підрозділу з’явився вже не один напрацьований кейс. Зокрема, налагоджено взаємодію з громадами, медичними закладами та реабілітаційними центрами, громадськими організаціями. Проводиться робота зі зверненнями громадян у сфері реалізації ветеранської політики у районі.

Ветерани та ветеранки щомісяця звертаються до фахівців по допомогу та підтримку. Лише протягом вересня надійшло понад 30 звернень. Питання різні, стосуються вони отримання пільг, статусу, медичного обслуговування тощо.

Євтушенко розповідає, що нещодавно до Андрія звернулася мати Сергія Олейнова, ветерана з с. Придніпровське з проханням допомогти її сину пройти курс реабілітації.

Як на Нікопольщині допомагають ветеранам «Титани UA»

І тут у нагоді стали нові знайомства Андрія. Під час робочої поїздки до Київа він познайомився з матір’ю Героя України, Степана Тарабалко.

Після загибелі сина Наталя Тарабалко облаштувала на Івано-Франківщині оздоровчий центр “Тепло крилатої душі”. Центр створено для тих, хто пройшов пекло фронту та їхніх рідних.

Наталія Тарабалка розповідає, що її заклад запрацював два роки тому в пам’ять про її загиблого сина:

«У спілкуванні з родинами, з військовими, особливо, коли я перебувала на реабілітації, я розуміла потребу в таких закладах, які будуть об’єднувати людей зі спільним болем. І тут багато проводиться заходів, але не завжди люди старші є мобільними, і не мають можливість через господарство, через якісь певні обставини ходити на екскурсії. Ми б хотіли, аби цей Центр був підтримкою для родин, для ветеранів та їхніх сімей».

Як на Нікопольщині допомагають ветеранам «Титани UA»

Пані Наталя запропонувала Андрію направляти у центр захисників України з Нікопольського району. Тож, саме до оздоровчого центру “Тепло крилатої душі” і спрямували Сергія Олейнова.

Як на Нікопольщині допомагають ветеранам «Титани UA»

Як на Нікопольщині допомагають ветеранам «Титани UA»

На початку місяця у Мирівській громаді відбулася зустріч з родинами загиблих. Актуалізували основні запити,  маємо намір провести подібні зустрічі в усіх громадах району.

Не залишається осторонь нашої уваги молодь. Плануємо проведення навчально-виховних заходів з надання першої домедичної допомоги та азів тактичної медицини. Перший відбудеться до Дня захисників і захисниць України, – написав Євтушенко

Він додав, що надходить чимало питань від учасники бойових дій та людей з інвалідністю внаслідок війни. Фахівці приділяють кожному максимум уваги та надають кваліфіковані рекомендації.

Як звернутися за допомогою

Для швидкого реагування на проблеми ветеранів у Нікопольській РВА працює «Гаряча лінія», на яку з 8:00 до 20:00 вони можуть телефонувати: +380 66 936 4317.

Ще новини Нікопольщини: У Мирівській громаді амбасадори Титани UA відвідали родини загиблих захисників

To Top
Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу