Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
1568
1568

На Нікопольщині екстрені відключення світла: мешканців просять зробити запаси води і їжі

'На Нікопольщині екстрені відключення світла: мешканців просять зробити запаси води і їжі

На Нікопольщині екстрені відключення світла через масовану повітряну атаку росії 26 серпня. Можливі перебої з водопостачанням. Мешканців просять зробити запаси води та їжі.

Про це інформує Nikopolnews.

На Нікопольщині екстрені відключення світла

Про екстрені відключення світла попередили у ДТЕК. Начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко наголосив, що дана інформація стосується і Нікопольського району.

Громадян просять звернути увагу на те, що під час екстрених відключень графіки, які можуть бути спрогнозовані заздалегідь, – не діють. Енергетики всієї країни працюють 24/7, щоб повернути світло в оселі українців.

Відомо, що у багатьох районах Нікополя електроенергія відсутня вже зараз.

Необхідно мати запас води і їжі

На Нікопольщині екстрені відключення світла: мешканців просять зробити запаси води і їжі

В контексті ситуації, що склалася, водоканал Нікополя звернувся до абонентів.

Ворог продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі України. У разі аварійних та планових відключень потрібно мати запас води та їжі на кожного члена родини, щонайманше на 72 годин. Оскільки Нікополь теж є частиною енергосистеми України, не виключені перебої з електропостачанням навіть за відсутності ворожих ударів у нашому регіоні, – йдеться у повідомленні

Який запас води потрібно мати?

Для прикладу, одній дорослій людині на добу потрібно:

  • 3 літри питної води (включно з рідиною, яку споживаємо з їжею);
  • 10-12 літрів для гігієни та для приготування їжі.

Також необхідно мати й технічну воду в запасі: для миття посуду, змиву унітаза тощо. Рекомендується розраховувати запас води відповідно до кількості всіх членів вашої родини, щонайманше на 72 годин.

Що робити, коли пропало світло, а відповідно – і вода?

  • Не панікувати і не обривати телефонні лінії диспетчерів! При аварійних ситуаціях відповідні служби одразу будуть поінформовані і візьмуться за відновлення мереж.
  • Необхідно обмежити використання каналізації. Користування туалетом має бути груповим – не потрібно спускати воду з бачка щоразу.
  • Для харчування використовувати одноразовий посуд.
  • Для санітарно-гігієнічних потреб використовувати одноразові вологі серветки.

Важливо! Викидати вологі серветки у каналізацію суворо заборонено!

У випадку перебою з електроенергією постачання води може бути заблокованим, тому надзвичайно важливо мати запас води повсякчас. Тому закликаємо вас подбати про всі перераховані заходи вже зараз, – йдеться у повідомленні

Ще новини Дніпропетровщини: Повернення відключень електроенергії прокоментував голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×