Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2071
2071

На Нікопольщині медики рятували 10-річну дівчинку з важким алкогольним отруєнням

На Нікопольщині медики рятували 10-річну дівчинку з важим алкогольним отруєнням

Кричущий випадок стався на Нікопольщині. Медики рятували 10-річну дівчинку, яка була у важкому стані через вживання алкоголю. Дитина потрапила до реанімації. Про це розповіла медик Оксана Ккрепська, передає Nikopolnews.

27.08.2023 року, ввечері, стався кричущий випадок на території Покровської сільської ОТГ. На дитячому майданчику односельці виявили групу дітей в неадекватному стані, одна дитина без свідомості,  інші з різким запахом алкоголю. Викликали ЕМД. В даному випадку була задіяна бригада № 14216, підстанцї Нікопольського району, Нікопольської СЕМД в складі фельдшера Дубко Тетяни Миколаївни та водія Фостика Юрія Петровича, – розповіла Оксана Крепська

За її словами, після прибуття на місце виклику виявили дівчинку 10 років без свідомості, від якої поширювався аналогічний алкогольний запах. Також на місці події була присутня мати пацієнтки ще з однією малолітньою дитиною. Пояснити, що трапилося з її донькою, мати не змогла, оскільки вона сама поводила себе не зовсім адекватно і від неї також тхнуло алкоголем. Жінка заважала бригаді ЕМД надавати своїй же дитині медичну допомогу, до того ж в агресивній формі. Вимагала, щоб медики залишили їх в спокої та поїхали геть.

Розуміючи, що дії матері несуть загрозу здоров’ю та життю дитини, Тетяна Дубко викликала наряд поліції. Тільки після того, як поліціянти всадили матір до свого автомобілю, бригада змогла надати  дівчинці  екстрену медичну допомогу згідно протоколу, а саме – периферичний венозний доступ, інфузію дезінтоксикаційних розчинів, дексаметазону та інгаляцію кисню.

На Нікопольщині медики рятували 10-річну дівчинку з важим алкогольним отруєнням

Для промивання шлунку не було умов, тому бригада поспішила госпіталізувати  малолітню пацієнтку до реанімаційного відділення КП “Нікопольська лікарня №4″ НМР” для стабілізації стану. Стан дитини був кваліфікований як важкий. Матері коло дівчинки не було.

В подальшому, вже іншою бригадою Нікопольської СЕМД, а саме, в складі фельдшера Димитрієва Сергія Акимовича та водія Шарантая Олександра Леонідовича дівчинка була транспортована в місто Дніпро до КП “Регіональний медичний  центр родинного здоров”я” ДОР”.

На Нікопольщині медики рятували 10-річну дівчинку з важим алкогольним отруєнням

Завдяки професійним діям медичних працівників усіх ланок стан дитини значно покращився.

Матірю  дівчинки займалася поліція. Як з’ясувалось, подібна ситуація з цією ж дитиною траплялася й раніше, її не раз бачили в стані алкогольного сп’яніння. Про цю сім’ю  Тетяна Дубко повідомила у відповідні служби.

Дуже хочеться вірити, що після розголосу про цей випадок горе-матір буде більш відповідально піклуватись про своїх дітей. Діти – це майбутне України, наша надія та добрі сподівання… – написала Оксана Крепська

Ще новини Ніккопольщини: Росте кількість викликів на травми через ДТП і серцеві напади: нікопольські медики

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×