Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2620
2620

Над ЗАЕС пролетіли дві крилаті ракети ворога вранці 26 квітня – Енергоатом

над заес пролетіли

У вівторок, 26 квітня, о 6:41 та 6:46 над ЗАЕС пролетіли дві крилаті ракети російської армії. Ракети летіли на низькій висоті над майданчиком Запорізької АЕС у напрямку Запоріжжя. Про це повідомляє Енергоатом, передає Nikopolnews.

Згодом, близько 06:50, у Запоріжжі зафіксували вибухи від потрапляння російських крилатих ракет. Інформації про жертв та потерпілих поки що немає.

“Проліт ракет на низькій висоті безпосередньо над майданчиком ЗАЕС, де розташовані сім ядерних установок з величезною кількостю ядерного матеріалу, створює величезні ризики. Адже ракети можуть влучити в одну чи кілька ядерних установок, а це загрожує ядерною та радіаційною катастрофою всьому світові”, — наголосив керівник ДП “НАЕК “Енергоатом” Петро Котін.

Ядерний тероризм з боку росії посилюється, загроза стає дедалі гіршою. За 36 років після Чорнобильської трагедії росія наражає весь світ на небезпеку повторення ядерної катастрофи – констатують в Енергоатомі.

Запорізька АЕС – найбільша атомна станція в Європі – була захоплена російськими військовими після танкового обстрілу в ніч на 4 березня 2022 року і досі перебуває під контролем загарбників. Безпосередньо на майданчику ЗАЕС окупанти також тримають важку техніку та боєприпаси, фактично перетворивши станцію на військову базу та тероризуючи персонал станції й населення міста-супутника.

Над ЗАЕС пролетіли дві крилаті ракети ворога вранці 26 квітня – Енергоатом

Зазначимо, що вранці 26 квітня стало відомо про щонайменше три вибухи у Запоріжжі. Перед цим було попередження про повітряну тривогу в регіоні.

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×