Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
2561
2561

Ворог поцілив по житловому сектору: про наслідки обстрілу Марганця 8 січня розповів міський голова

Ворог поцілив по житловому сектору: про наслідки обстрілу Марганця 8 січня розповів міський голова

Про наслідки обстрілу Марганця 8 січня розповів міський голова Геннадій Боровик, передає Nikopolnews. Також мер нагадав порядок дій при пошкодженні або знищенні майна.

Вночі ворог поцілив по житловому сектору міста. На щастя, люди не постраждали. Пошкоджено багатоповерховий  та приватний будинки: вікна, фасад, балкони, господарчі споруди. Також пошкоджено автомобіль.

Профільні служби вже на місцях. Працює комісія з обстеження пошкодженого майна.

Алгоритм дій при пошкодженні/знищенні майна через збройну агресію рф

  • Викликати службу ДСНС – 101. Для ліквідації небезпечних наслідків обстрілів, пожеж, руйнувань, завалів, які виникли через збройну агресію рф, на місце виїжджають рятувальники. Також ними фіксується адреса і передається до коорденаційного Центру.
  • Викликати правоохоронні органи – 102. На місце виїжджає слідчо-оперативна група, яка складає відповідні процесуальні документи, у яких фіксується наслідки ворожих обстрілів країни-агресора, а також адреса і дані постраждалих. Всі документи долучаються до матеріалів кримінального провадження, яке в подальшому передається за підслідністю до СБУ.
  • Написати заяву у міськвиконкомі (1 поверх) на обстеження домоволодіння профільною комісією.
  • Зробити фото пошкодженого майна, після чого можете прибирати наслідки обстрілу.
  • Профільною комісією на місці пошкоджених будівель складається акт. Також фахівцями зазначається термін, коли власники домоволодінь можуть його забрати у міськвиконкомі.
  • На підставі цього акта можливе видання необхідного будівельного матеріалу (за наявності)  для тимчасового захисту вікон чи даху у пошкоджених будівлях.
  • У застосунку «Дія» завантажити повідомлення про пошкодження або знищення своєї нерухомості внаслідок військової агресії росії. Марганчани, у яких немає гаджетів або ж доступу до Інтернету, зможуть отримати всі послуги сервісу «Дія» в Центрі надання адміністративних послуг.
  • Якщо у багатоповерховому будинку пошкоджено вікна чи дах у під’їзді, то голова ОСББ фотографує руйнування і звертається до міськвиконкому.

Наслідки обстрілу Марганця 8 січня: фото

наслідки обстрілу Марганця 8 січня

наслідки обстрілу Марганця 8 січня

Ворог поцілив по житловому сектору: про наслідки обстрілу Марганця 8 січня розповів міський голова

Ще новини Нікопольщини: У Нікополі в новому році продовжують ремонти пошкоджених обстрілами будинків

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×