Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
15568
15568

Чи можливий наступ на Нікополь, по яким авто цілять ворожі дрони і яка мета обстрілів – розповів Євтушенко

Чи можливий наступ на Нікополь, по яким авто цілять ворожі дрони і яка мета обстрілів - розповів Євтушенко

Чи можливий наступ на Нікополь з лівого берега? Чи справді Нікопольщина використовується армією рф у якості полігону для навчання? Якою зброєю б’ють по району зараз окупанти? По яким автівкам цілять їх дрони?

Відповіді на ці питання дав в інтерв’ю 11 каналу начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко, передає Nkopolnews.

Чи справді Нікопольщина – полігон для навчань?

– Ворог дійсно, використовує Нікопольщину як полігон для навчань артилеристів та операторів дронів. Але, знову ж таки, ремарочка – це не тільки наші території так використовуються. Це усю лінію розмежування вони використовують як полігон для тестування свого нового озброєння і для відпрацювання певних певних своїх бойових моментів. Нічого святого у них немає – ми це бачили на прикладі Бучі та Ірпеня. Взагалі ніяких моральних обмежень щодо тренування, наприклад, артилеристів на житлових кварталах та міської забудови Нікополя.

Якою зброєю окупанти б’ють по Нікопольщині?

– Вони використовують «Гради» і  ствольну артилерію. А також міномети на тих ділянках, де вони дістають – тобто це напрямок Нікополя і напрямок Ільїнки та Доброї Надії. Раніше кількість боєприпасів, які прилітали за добу, сягала приблизно до сотні. Тобто це 70,80, 90 і реактивних снарядів з «Градів» та «Ураганів», і снарядів зі ствольної артилерії разом.

Зараз щільність обстрілів зменшилася. Мова йде про 10,20, 30 боєприпасів. Але якщо раніше це були нічні обстріли, коли люди знаходилися у своїх будинках. То зараз це денні обстріли – переважно ранкові. Коли люди прямують на роботу, прямують у своїх справах – вони знаходяться на вулицях. І тому, на жаль, кількість поранених і загиблих у нас збільшилася. Тому що вони проводять обстріли саме там, де скупчуються люди.

По яким автівкам цілять ворожі дрони?

– А з листопада минулого року додалися ще й дрони-камікадзе. Це такий вид зброї, який застосовувався вже давно на лінії зіткнення. Наскільки мені відомо, він не використовується росіянами на територіях, де немає активних бойових дій. Але на наших територіях вони почали це використовувати. Цілять у машини переважно білих кольорів, а також машини спеціальних служб – ДСНС, «швидка допомога», поліція…

Чи можливий наступ на Нікополь з лівого берега?

Чи можливий наступ на Нікополь з лівого берега?

– Теоретично такий перехід можливий. І я думаю, що нікопольці, які знають берегову смугу, бачили рельєф – той рельєф водосховища, який залишився після висихання, вони розуміють, про які саме території може йти мова. Але. Щоби зробити якісь просування, створити якийсь плацдарм, треба накопичити живу силу. Тобто головними ознаками підготовки до форсування, перехід на наш берег буде накопичення живої сили і техніки. Ці моменти моніторяться спеціальними службами і бійцями Збройних сил України, і наразі таких накопичень немає.

На мою думку, зараз у росіян немає такого завдання. Мені здається, що основні бойові дії вони будуть проводити на лівобережжі – це Запорізький напрямок, Донецький напрямок. Будуть намагатися вийти на межу Донецької області, тиснути на Оріхівському напрямку. Наш напрямок буде залишатися не основним напрямком для них. Але разом з тим такої вірогідності ми відкидати не можемо…

Ще новини Нікополя: «Снаряди летіли безперервно 1,5 години, будинки складалися» – поліцейський з Нікополя розповів про роботу під обстрілами

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×