Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
2773
2773

Нікопольщина потребує допомоги: Євген Євтушенко про важку ситуацію у районі (відео)

Нікопольщина потребує допомоги: Євген Євтушенко про важку ситуацію у районі (відео)

Нікопольщина під обстрілами вже третій рік. Сьогодні сталася чергова атака на райцентр, яка забрала життя двох людей. В ефірі «1+1» начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко розповів про безпекову ситуацію на прибережних територіях, а також чого найбільше зараз потребує регіон.

Коментуючи сьогоднішній смертельний обстріл, який стався зранку, Євген Євтушенко розповів, що спочатку росіяни запустили по Нікополю дрони-камікадзе, які були нейтралізовані Силами оборони. Але, на жаль, після дронів окупанти застосували артилерію. Яка і вбила людей. Мама і донька були у момент обстрілу на вулиці. Снаряд впав біля них і поранив обох. 72-річна жінка померла на місці, а 40-річна – в реанімації у лікарні. Її не вдалося врятувати. Також ще один чоловік отримав поранення внаслідок цього обстрілу.

Прибережну територію вони обстрілюють фактично цілодобово. Використовують здебільшого ствольну артилерію, фпв-камікадзе і нові саморобні прилади – літачки-камікадзе. На жаль, знову почалися обстріли з «Градів» – розповів Євген Євтушенко, передає Nikopolnews

Також він прокоментував нещодавній обстріл Нікополя, коли було поранено 8 людей – серед них двоє дітей. За словами Євтушенка, четверо людей, у тому числі і діти, досі знаходяться у лікарнях.

Начальник Нікопольської РВА розповів, що на Нікопольщині вже пошкоджено вже близько 11 000 приватних будинків і близько 600 багатоповерхівок. Влада допомагає людям усувати наслідки і проводити ремонти, аби у понівечених домівках за бажанням господарів можна було проживати далі. Але про капітальні ремонти не йдеться – їх робити недоцільно, адже окупанти часто обстрілюють одні й ті ж райони, тому великий ризик потрапляння будівель під повторні атаки.

Також окупанти полюють на критичну інфраструктуру, прагнучи залишити мешканців без світла і води. На жаль, іноді їм це вдається. Тому дуже актуальним, за словами, Євтушенка, було рішення уряду про скасування графіків відключень світла на прифронтовій Нікопольщині. Адже мешканці були змушені залишатися на довгий час без електроенергії – через графіки і через обстріли.

При цьому Євтушенко зазначив, що мешканці Нікопольського району досить справно платять за комунальні послуги. Тих, у кого є борги, лише близько 30%.

Нікопольщина під обстрілами: чого найбільше потребує район

Відповідаючи на питання про свою учать у Конгресі місцевих і регіональних влад, Євген Євтушенко розповів про першочергові потреби району.

Найперша, критична і найважливіша для нас тема – це робота благодійних фондів на території району. На жаль, обстріли з’їдають досить багато фінансового, людського, технологічного ресурсу. Тому постраждалі території потребують великих вкладень. Місцеві бюджети самотужки з цим не справляються. Також потрібні генератори великої потужності, щоб живити, зокрема, насосні станції. Все це досить дороговартісно і важко для місцевих бюджетів. Тому перший і основний напрямок – це продовження співпраці з міжнародними благодійними організаціями, які майже два з половиною роки досить ефективно нам допомагають, – сказав посадовець

Також, за його словами, окрема і важлива тема – відновлення житла.

А ще – допомога ветеранам, які повертаються з війни.

Про все це детальніше – у відео нижче.

Ще новини Нікопольщини: Про нову специфіку обстрілів Нікопольщини, ймовірність наступу, евакуацію, світло і прогноз на зиму – розмова з Євгеном Євтушенком

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×