Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3451
3451

«Через 2-3 місяці всі будуть з водою на постійній основі»: Нікопольщину відвідав віце-прем’єр Кубраков

«Через 2-3 місяці всі будуть з водою на постійній основі»: Нікопольщину відвідав віце-прем’єр Кубраков

Нікопольщину відвідав на початку тижня віце-прем’єр міністр з відновлення України Олексій  Кубраков. Він проінспектував будівництво нового водогону із Запоріжжя, який забезпечить водою Нікополь, Марганець і Покров. Сюжет, присвячений його візиту і ситуації з водою в районі, оприлюднив у своєму Телеграм-каналі начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко, передає Nikopolnews.

Зазначається, що через екокатастрофу, спричинену терактом рф на Каховській ГЕС, без водопостачання залишилося близько 200 тисяч мешканців Нікопольського району.

Нікопольщину відвідав віце-прем’єр Кубраков

В громадах роблять усе можливе, аби люди були з водою – реалізують локальні проекти. Так, вже 50% мешканців Червоногригорівської громади мають централізовану технічну воду. Запустили водоканал у Покрові. А у Нікополі і Марганці роботи з відновлення водопостачання ще тривають.

 Нікопольщину відвідав віце-прем’єр Кубраков

3

Окрім проєктів на місцях, реалізується і великий проєкт, кошти на який виділила держава. Це водогін із Запоріжжя. Його будівництво вже процесі. Хід виконання робіт проінспектував віце-прем’єр міністр з відновлення України Олексій Кубраков. На місці їх проведення він зустрівся з начальником Нікопольської РВА і головами громад. Обговорили проблемні питання.

Всім миром ми зараз шукаємо необхідне для будівництво водогону. А кошти держава виділила в перший же день після катастрофи. Думаю, через 2-3 місяці всі будуть з водою на постійній основі, – сказав Олексій Кубраков

Детальніше – в сюжеті нижче.

Нікопольщину відвідав віце-прем’єр Кубраков

Також Євген Євтушенко розповів про свою зустріч з представниками місії гуманітарної організації Help – Hilfe zur Selbsthilfe. В ході спілкування обговорили ряд можливих рішень щодо поліпшення стану водопостачання району. Серед пропозицій місії – поставки бутильованої води, буріння свердловин, облаштування систем доочистки тощо.

photo 2023 07 03 17 52 20 (2)

photo 2023 07 03 17 52 20

photo 2023 07 03 17 52 21

Вже скоро представники місії з’являться в громадах для реалізації конкретних завдань. Сподіваюсь на співпрацю та допомогу жителям Нікопольщини, – написав начальник РВА

Ще новини Нікополя і району: Обговорили найзручніші маршрути поставки питної води: Нікопольщину відвідав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко

 

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×