Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1592
1592

Обстрілів стало більше, а світла менше – Євтушенко про важку ситуацію у Нікополі і районі (відео)

Обстрілів стало більше, а світла менше – Євтушенко про важку ситуацію у Нікополі і районі (відео)

Начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко розповів журналістам «Суспільного» про важку ситуацію у Нікополі і районі. Обстрілів стало більше, а світла менше. Як тільки посилили захист від дронів, росіяни активізували артилерію.

Ситуація залишається важкою. Щойно закінчується одна тривога, як вмикається інша. Росіяни щодня по декілька разів атакують ствольною артилерією і скеровують десятки дронів, – розповів начальник РВА, передає Nikopolnews

Зазначимо, що інтерв’ю Євген Євтушенко давав сьогодні, 2 липня, вдень. Як раз на останніх секундах бесіди розпочався жорстокий обстріл Нікополя, жертвами якого стали двоє людей, а ще 10 отримали поранення. Окупанти гатили по центру міста.

Обстрілів стало більше і змінилася їх структура. Як тільки Сили оборони стали більш ефективно боротися з дронами-камікадзе, росіяни тут же збільшили кількість артилерійських обстрілів для того, щоб все одно тероризувати мирне населення, – поділився висновками Євтушенко

Також він зазначив, що росіяни немовби знущаються і обстрілюють прибережні території за певним графіком.

Посадовець каже, що мешканці виснажилися морально і перебувають у постійному стресі.

Проблем додають постійні відключення світла. Вони тут більш тривалі ніж в багатьох інших регіонах України, адже відбуваються не тільки через економію, а й через обстріли. І не рідкість такі ситуації, коли у людей немає по три доби електроенергії через ворожі атаки. А як тільки мережі лагодять і світло вмикається, його відключають за графіком.

Через постійні вимкнення світла часто немає зв’язку та інтернету, не спрацьовують системи оповіщення. Це наражає людей на ще більшу небезпеку.

Тому РВА разом з керівництвом області звернулися до уряду з проханням не вимикати світло у Нікопольському районі. Не тільки у прибережній зоні, а на всій території – адже більш безпечні території Нікопольщини стали прихистком для мешканців, які виїхали з берегових населених пунктів.

Детальніше про ситуацію у Нікополі і районі – у відео нижче

Ще новини Нікополя: «Чому ви не виїжджаєте?» — відповіді жінок з Нікополя, Харкова, Херсона, Одеси, Білопілля

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×