Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
1704
1704

Окупанти використовують ЗАЕС як військову базу – Енергоатом

Окупанти використовують ЗАЕС як військову базу - Енергоатом

Російські окупанти, що віроломно напали на Україну, використовують захоплену ними в Енергодарі ЗАЕС як  військову базу. Таку заяву зробили сьогодні в Енергоатомі, передає Nikopolnews. Тут стверджують, що на території станції знаходяться 500 російських військових.

На території атомної електростанції вже розмістили 500 загарбників, ще тисяча знаходиться безпосередньо в місті, заявив на брифінгу керівник ДП НАЕК ‘Енергоатом’ Петро Котін.

Ми розуміємо, чому РФ метою є захоплення наших ядерних об’єктів — вони укріплені і в мирний час мають відповідну захист від проникнення, мають огородження, мають всі засоби контролю та фіксації. Загарбники перетворюють їх у свої військові бази, на ЗАЕС вони розмістили 500 осіб, ще 1000 перебувають в місті Енергодар. Персонал ЗАЕС зараз працює під контролем військових, є військовий начальник, з яким професійний персонал атомної станції повинен узгоджувати всі свої дії з управління енергоблоками. В даний час персонал ЗАЕС займається усуненням наслідків обстрілу з боку РФ. Загарбники розраховують на те, що ми не будемо їх вибивати, тому що нам дуже дорогі наші атомні об’єкти і безпека на цих об’єктах. Таким чином, будь-які обстріли неприпустимі, тому що вони можуть пошкодити активні зони реакторів і призвести до світової катастрофи, – зазначив Котін.

Зазначимо, що офіційний сайт Запорізької атомної електростанції станом на 19:15 6 березня не працює.

Окупанти використовують ЗАЕС як військову базу - Енергоатом

Пожежа на ЗАЕС: мер Енергодару вимагає зупинитися (відео)

Під час захисту ЗАЕС загинули троє українських воїнів

Вибуху не було: що відбувається на ЗАЕС зараз

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×