Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
686
686

Перевізників Марганця перевірить Антимонопольний Комітет

Перевозчиков Марганца проверит Антимонопольный Комитет

Перевізників Марганця перевірить Антимонопольний Комітет. Про це повідомляє інформаційний портал Стопкор, передає Nikopolnews.

Марганецькі автоперевізники самовільно підвищують вартість проїзду та чинять перепони у створенні автопарку міських перевезень. Антимонопольний комітет узявся перевіряти законність підвищення тарифів на проїзд. А також з’ясував: транспортні компанії отримували допомогу з бюджету за послуги, що не надавали. І зобов’язав повернути 2 млн грн до скарбнички громади, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що майже п’ять років перевізники Марганця самовільно підвищують тарифи на перевезення пасажирів – без узгодження з виконкомом і Антимонопольним комітетом. Тим самим нагнітають соціальну напругу у місті. При цьому вони отримували  компенсації з місцевого бюджету за соціальні перевезення, яких не здійснюють.

«Сімейний підряд ТОВ “ТК “АВТОГРАД” братів Дмитра та Олександра Поставців та їхньої матері  Олени Жир за багато років створив та напрацював тіньові схеми, завдяки яким їхні кишені поповнювалися з міського бюджету. Наразі представники ТОВ “ТК “АВТОГРАД” і дотепер вимагають від виконкому Марганецької міської ради виплат компенсацій збитків від здійснення перевезень із міського бюджету», — розповів представник «Стоп корупції у Марганці та депутат міської ради Сергій Хникін.

З’ясувалося, що через непрозорі умови контрактів, укладених із попереднім керівництвом міста, конкурси на перевезення роками не відбуваються – автоматично продовжуються контракти чинних перевізників. Користуючись цим, перевізники неконтрольовано підвищують вартість проїзду. У результаті страждають марганчани.

Напередодні Нового року марганчани отримали новий «подарунок під ялинку»: здорожчання проїзду в маршрутках до 8 гривень.

«Витрати на перевезення зросли більш ніж на 10% за такими чинниками як вартість пального, рівень мінімальної заробітної плати, податкове навантаження на перевізників, ремонт та утримання транспорту й інфраструктури», —виправдовуються транспортні компанії.

Люди почали скаржитися до мерії. Там відповіли: з міською владою підвищення тарифів не погоджували.

«Офіційно повідомляємо вам, що перевізники м.Марганець до виконавчого комітету Марганецької міської ради як до організатора перевезень із приводу розгляду питання підвищення тарифів не звертались, будь-які документи та обґрунтування щодо причин підвищення тарифів, розрахунки тарифів не надавалися. Виконавчий комітет Марганецької міської ради згоду на підвищення тарифів не надавав, ціну на проїзд (8 грн) не погоджував», — ідеться в офіційному повідомленні мерії.

Керівництво міста вирішило покласти край неконтрольованому зростанню тарифів. Мерія Марганця звернулася до регіонального представництва Антимонопольного комітету. Антимонопольний комітет розпочав перевірку.

«Відділенням розпочато дослідження щодо наявності ознак порушення законодавства про захист економічної конкуренції у діях ТОВ “ТК “Автоград” у зв’язку з підвищенням вартості перевезень пасажирів на маршрутах, зазначених у вашому зверненні, та у разі підтвердження таких ознак будуть вжиті заходи в межах, визначених чинним законодавством України», — йдеться у відповіді Південно-східного міжобласного територіального  відділення АМКУ міському голові Марганця Генадію Боровику.

Перевізників Марганця перевірить Антимонопольний Комітет

Це не перший скандал, пов’язаний із марганецькими перевізниками. Антимонопольний комітет уже зобов’язав їх повернути 2 млн грн до бюджету. Ці гроші транспортники роками отримували з бюджету як допомогу на покриття соціальних перевезень, які фактично не здійснювали.

Раніше транспортні компанії  «ТК «АВТОГРАД» у 2019 році та ПП «РЕМСЕРВІС – АТП 11211»  у 2020 році звернулися із заявами до Антимонопольного комітету України для проведення поглибленого аналізу допустимості державної допомоги для конкуренції щодо неправомірної державної виплати ще одному перевізнику — ТОВ «ТК ЕКСПРЕС-ЛОГІСТИК».  Перевізники скаржилися на те, що виконком міськради надавав підтримку у вигляді компенсацій за соціальні перевезення їхнім конкурентам.

Однак у ході розгляду справи Антимонопольний комітет України виявив порушення саме з боку перевізників ТОВ «ТК «АВТОГРАД» і зобов′язав повернути  кошти отриманої допомоги до міського бюджету.

«Повернути незаконну державну допомогу, визнану недопустимою для конкуренції у п.2 результативної частини рішення, в обсязі, наданому на дату офіційного оприлюднення рішення, шляхом перерахування в дохід загального фонду бюджету міста Марганець», — ідеться в рішенні АМКУ.

Також АМКУ встановив: незаконну державну допомогу отримав і ТОВ «ТК ЕКСПРЕС-ЛОГІСТИК», фізична особа-підприємець Андрій Рубель, який, до речі,  є депутатом Марганецької міської ради. І замість того, аби поповнювати міський бюджет, навпаки загрібає кошти до себе в кишеню – кажуть марганецькі активісти.

Отже,  маємо дві сторони конфлікту: це виконавчий комітет Марганецької міської ради як орган, що проводить тендери на перевезення маршрутами територіальної громади Марганця, і перевізники. Де-факто міська влада проявила активну позицію із захисту прав споживачів і демонструє боротьбу із  самоправством перевізників, – пише СтопКор.

Керівник Марганецького відокремленого підрозділу ВГО «Стоп корупції» Сергій Хникін повідомив, що на сьогодні у місті планується зробити муніципальний транспорт.

Закупити для марганчан великі комфортабельні автобуси, у яких буде зручно пересуватися містом, і, найголовніше, не їздити стоячи, як це відбувається сьогодні. Адже заради економії перевізники випускають у рейс менше транспорту, не дотримуючись графіку. Про стан транспортних засобів годі й говорити, бо громадяни вже не один рік скаржаться на якість перевезення.

Звісно, закупівля нового транспорту для міського автопарку викликає обурення з боку тих, хто сьогодні займається транспортними послугами. Цілком зрозуміло, що це призведе до конкуренції, і, як варіант, до зниження тарифів на проїзд, – резюмують журналісти.

«Чимало років ТОВ “ТК “АВТОГРАД” обкрадає пасажирів, надаючи їм послуги за свідомо завищеними тарифами та позбавляючи пільговиків законного права безплатного проїзду. Відловити винного у цій ситуації так званого адвоката, котрий тихенько “віджимав” бюджетні кошти, було і є зовсім не важко. Його видно одразу у соціальних мережах за хамовитою поведінкою й образами.  Адже нагрітий, ласий шматок, за яким стоїть значна сума грошей,  родина Поставців віддавати не хоче», — розповів Сергій Хникін.

«АВТОГРАД» звертається з черговою заявою до Держаудитслужби  щодо порушень процедури закупівлі транспорту для міських перевезень – каже депутат.

«Така поведінка є неприйнятною. Перевізники, які роками мали надприбутки, обкрадали місто та вбивали транспортну інфраструктуру, не мають права диктувати марганчанам свої правила. Команда “Стоп корупції” і надалі стежитиме за перебігом справи перевізників. На контролі притягнення до відповідальності підприємців та повернення коштів за незаконно отриману державну допомогу з міського бюджету», — зазначив Хникін.

Марганецький підрозділ ВГО «Стоп корупції» звертається до Офісу Генерального прокурора України та Міністра внутрішніх справ із закликом взяти під контроль справу повернення перевізниками Марганця незаконно отриманих коштів із бюджету.

У Нікополі перевірили наливайку: враження учасника комісії (фото)

У Нікопольському районі перевірили стан 186 сховищ

Нікопольська прокуратура подала до суду на відділ культури Марганця

To Top
Ще новини ⬇
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×