Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
609
609

Під опікою близько 30 бригад: як на Нікопольщині працює потужний волонтерський центр

на Нікопольщині працює потужний волонтерський центр

З початку повномасштабного вторгнення в одній з громад на Нікопольщині діє потужний волонтерський центр. У ньому плетуть маскувальні сітки, збирають кошти на автівки, дрони та РЕБи для військових.

Про це йдеться у сюжеті програми «Подробиці», передає Nikopolnews.

Вищезгаданий волонтерський центр дії на території Покровської сільської громади. Ним керує волонтерка Оксана Глушко. З 24 лютого 2022 року вона ні на день не припиняла допомагати військовим. А днями вона здійснила 118-у поїздку з гуманітарною місією до військових на фронт.

436340609 1650784889057533 5010170468926815710 n

Голова волонтерського центру Оксана Глушко

«Ми приїхали до 47 бригади, наші бойові хлопчики, яких ми дуже любимо, поважаємо і цінуємо. Дякуємо Вам за подарунки й за їжу. Ось такі до нас під’їжджають автівки з Часового Яру. Побита вся», каже Оксана Глушко.

Жінка говорить, коли бачить, що росіяни роблять з  нашою технікою, то у неї щемить серце. Тому вона разом з односельцями щодня допомагає військовим.

222

Щодня у волонтерському центрі, який очолює Оксана Глушко кипить робота. З березня 2022 року у ньому жінки плетуть маскувальні сітки. За більш ніж два роки жінки вже удосконалили якість матеріалів, техніку плетіння та збільшили масштаби. Сплели понад тисячу сіток. Жінки працювали, навіть коли не було світла.

«Ми прям ось так з ліхтариками й з телефонами працювали. Ось так серед темноти зійшлися всі. І все дов’язали так, як треба було. І відправили вчасно хлопцям», розповідає Олена, волонтерка.

1111

Дівчата зізнаються, коли на серці тяжко, вони можуть і поплакати. А для підняття духа, під час виготовлення сіток можуть гуртом й заспівати. Нещодавно вони завершили чергове замовлення для Військових. Виготовили  5 маскувальних сіток на Мар’їнський напрямок.

«У нас на сітки завжди черга, ось зараз будемо плести ще 2 сітки на Донецький напрямок, потім у нас замовлення на 10 сіток. Тобто 12 сіток у нас уже в черзі», каже Оксана, голова волонтерського центру

Як на Нікопольщині працює потужний волонтерський центр: відео

Сітки й тканину для них закуповує пані Оксана. Для збору коштів з початку 2024 року вона започаткувала благодійні лотереї. Лоти для неї приносять місцеві жителі.  Зібрані кошти під час однієї з останніх благодійних лотерей підуть на закупівлю авто для 109-ї бригади. На нього треба майже 150 тисяч гривень.

олрлрд

«Зараз у нас вже 17 автівка, 11 комплектів шин, 11 квадрокоптерів, «Мавіки» – це серйозні тепловізори, генератори хлопці постійно замовляють», додала Оксана Глушко

Новини Нікополя і району: Мешканцям Покровської громади почали видавати гуманітарну допомогу від німецько-українського товариства (фото)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×