Купити квартиру в Дніпрі

Допомога українцям
7227
7227

Три прифронтові громади Дніпропетровщини стали об’єктом дослідження: які висновки

Три прифронтові громади Дніпропетровщини стали об’єктом дослідження: які висновки

Три прифронтові громади Дніпропетровщини стали об’єктом дослідження експертів «Дніпровської політехніки». Дослідники вивчали настрої людей, розпитували у них про проблеми, роботу влади тощо.

Про це розповів голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, передає Nikopolnews.

Лукашук каже, що громади Дніпропетровщини – взірець стійкості та адаптації.

Незважаючи на війну, наші міста і села демонструють дивовижну здатність пристосовуватися до нових умов й розвиватися. Про це свідчать результати дослідження Альянсу українських університетів, яке проводили у 12-ти громадах України, – пише голова облради

Три прифронтові громади Дніпропетровщини стали об’єктом дослідження

Зокрема, експерти «Дніпровської політехніки» проводили дослідження в трьох громадах Дніпропетровської області, які потерпають від воєнних дій: Марганецькій, Зеленодольській та Мирівській.

Нижче – про результати.

  • Мешканці високо оцінюють роботу місцевої влади та якість деяких послуг (освіта, комунальні послуги, зокрема, теплопостачання).
  • Бізнес, незважаючи на труднощі, продовжує працювати і планує розвиватися.
  • Громади активно шукають шляхи для подолання проблем.

Основні виклики:

  • Укриття: громади Дніпропетровської області мають краще підготовлені укриття ніж тилові. Втім, працювати ще є над чим,  особливо гостро стоїть питання бомбосховищ у Мирівській громаді.
  • Інфраструктура: перебої з водопостачанням та інтернетом – це серйозна проблема для багатьох громад.
  • Економіка: бізнесу бракує підтримки з боку місцевої влади, а дефіцит кваліфікованих кадрів гальмує розвиток. Серед найбільш затребуваних спеціалістів: бухгалтери, продавці, слюсарі, столяри, зварювальники, електрики, верстатники, оператори пилорами, інженери.
  • Медицина: мешканці задоволені якістю медичних послуг, але існують проблеми з доступністю медзакладів та недостатньою кількістю медпрацівників. Особливо це відчувається поблизу лінії фронту, де лікарні часто пошкоджені або зруйновані.

У той же час мешканці Мирівської громади незадоволені такими галузями як водопостачання, дошкільна освіта, дорожня інфраструктура, економічний розвиток, спорт, інклюзивність та безбар’єрність. Також представники бізнесу наголошують на необхідності зниження орендної плати за комунальне майно та надання пільг на сплату місцевих податків.

Три прифронтові громади Дніпропетровщини стали об’єктом дослідження: які висновки

Дослідження показало проблеми у наших громадах, над вирішенням яких треба працювати. Лише спільними зусиллями ми зможемо подолати всі виклики війни, відновити та розвивати міста й села Дніпропетровщини, – підсумував Микола Лукашук

Ще новини Нікопольщини: Завершення війни або зупинка її гарячої фази: що чекає Нікопольщину та область

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×