Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
36806
36806

Ситуація катастрофічна: мешканці селища у Марганецькій громаді самотужки розконсервували криницю

Ситуація катастрофічна: мешканці селища у Марганецькій громаді самотужки розконсервували криницю

Мешканці селища у Марганецькій громаді самотужки розконсервували і прочистили глибоку криницю. Ситуація з водою тут, у Максимівці, а також у сусідній Підгорі, катастрофічна. Про це повідомляє Телеграм-канал Типовий Марганець і публікує відео з місця подій, передає Nikopolnews.

Зазначається, що спекотне літо посилює проблеми, з якими зіштовхуються мешканці. Одна із підписниць Типового Марганця розповіла про катастрофічну ситуацію з водопостачанням у селі Максимівка та Підгорі.

За її словами, на все село функціонує всього один пункт видачі питної води. У Підгорі такий пункт взагалі відсутній, що залишає жителів без необхідного ресурсу. Щодня величезні черги біля точки видачі зі скандалами стають у Максимівці нормою. А о 13:00 вода у пункті видачі, як правило, закінчується, і люди змушені чекати на новий підвіз.

Але селяни Максимівки виявили надзвичайну ініціативу та солідарність. Зібравшись разом, вони вирішили розконсервувати колодязь, розташований поруч із магазином громади. Вони сподівалися, що це джерело зможе допомогти забезпечити їхніх земляків водою. Адже люди потребують її не тільки для повсякденних потреб, а й для поїння худоби.

Подивившись на цей колодязь, можна лише захопитися героїзмом цих людей. Весь день вони, використовуючи власні ресурси, займались очищенням колодязя, навіть використовуючи свій власний насос, щоб відкачати стоячу воду, – пише Типовий Марганець

У відео нижче можна подивитися, як все відбувалося, і оцінити героїзм деяких мешканців Марганецької громади. Адже криниця дуже глибока. Ризиковане завдання взяв на себе чоловік, який раніше був альпіністом.

Мешканці селища у Марганецькій громаді самотужки розконсервували криницю: відео

Ще новини Нікопольщини: «Не сидять у Фейсбуці, а проводять воду» – Червоногригорівка за один крок до пуску води в систему

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×