Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
3299
3299

Загострення безпекової ситуації на Нікопольщині: чим обстрілюють росіяни і куди цілять – розповів Євтушенко

Загострення безпекової ситуації на Нікопольщині: чим обстрілюють росіяни і куди цілять – розповів Євтушенко

Начальник РВА Євген Євтушенко розповів ефірі інформаційного міжрегіонального проєкту ‘Суспільне. Спротив’ про загострення безпекової ситуації на Нікопольщині, передає Nikopolnews. Посадовець, відповідаючи на запитання журналістів, поінформував щодо того, чим обстрілюють росіяни район, куди цілять, яких збитків завдають та яка з’явилася нова тенденція останнім часом.

За словами Євтушенка, загострення безпекової ситуації на Нікопольщині триває вже декілька тижнів. Окупанти майже щодня активно обстрілюють район. Страждають п’ять громад: Нікопольська, Марганецька, Червоногригорівсьа, Мирівська і Покровська сільська. Тобто уся прибережна територія району, на якій, за даними начальника РВА, попри ворожі атаки залишається близько 40-50% населення. Всього ж у районі зараз проживає близько 200 тисяч людей проти 300 тисяч населення, яке було тут до повномасштабної війни.

Ворог використовує для обстрілів ствольну артилерію, гаубиці, міномети, а також БпЛА в форматі скидів вибухівки і БпЛА-камікадзе.

Цілями окупантів стають мирні будинки та цивільна інфраструктура.

За словами Євтушенка, станом на сьогодні руйнування житлової і комунальної інфраструктури у Нікопольському районі є досить серйозними. Пошкоджено садочки, школи, лікарні, близько 700 багатоповерхівок, більше 3 000 приватних будинків. Будівлі мають різні ступені руйнування. Деякі з них відновити буде дуже важко.

Начальник Нікопольської РВА звернув увагу ще на такий момент: Надзвичайники, які приїжджають, аби усувати наслідки обстрілів, вже не раз потрапляли під ворожий вогонь. Також під обстріли потрапляють ремонтні бригади, які відновлюють газові, електричні, водопровідні мережі.

Тобто росіяни, окрім того, що вони руйнують інфраструктуру, останній час спостерігається тенденція до ураження саме людей, які намагаються відновлювати цю інфраструктуру. Це чистої вод тероризм, це не війна – зазначив Євген Євтушенко

Детальніше про це – у відео нижче.

Загострення безпекової ситуації на Нікопольщині: Євген Євтушенко в ефірі 24 жовтня

Ще новини Нікополя і району: Окупанти показали, як обстрілюють Нікополь і район: сюжет брехливої пропаганди (відео)

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×