Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
4638
4638

Тарифи на воду у Покрові і Марганці обговорили у ДніпроОВА

Тарифи на воду у Покрові і Марганці обговорили у ДніпроОВА

Тарифи на воду у Покрові і Марганці, а також сам факт відновлення питного водопостачання, обговорили сьогодні у ДніпроОВА.

Про це розповів начальник Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак увечері 3 липня, передає Nikopolnews.

Нагадаємо, після підключення Покрова і Марганця до нового магістрального водогону тарифи в цих громадах зросли в рази, сягнувши понад 130 і 125 гривень за куб відповідно і ставши, мабуть, рекордними в Україні, що викликало шок та обурення у мешканців. Люди кажуть, що вони ж не винні у тому, що росіяни підірвали дамбу. Вони і так жертви ситуації, які залишилися на рік без питної води. До того ж, проживаючи у прифронтовому регіоні, дуже важко заробити на життя стільки, аби вистачало на оплату таких “золотих” рахунків….

Отже, тарифи на воду у Покрові і Марганці обговорили у ДніпроОВА

Зустрівся з очільниками двох громад Нікопольщини. Марганецької та Покровської. Спільно шукали шляхи вирішення нагального для мешканців питання. Мова про ціну на централізоване водопостачання, – повідомив Сергій Лисак

Тарифи на воду у Покрові і Марганці обговорили у ДніпроОВА

Він нагадав, що ще рік тому місцеві комунальні підприємства автономно забезпечували людей цією послугою, напряму забираючи воду у Дніпрі. Але після підриву росіянами Каховської ГЕС втратили таку технічну можливість.

Закрити потребу допомогли локальні проєкти. Ті рішення були тимчасові. Питна ж вода в оселі повернулася тільки з завершенням будівництва магістрального водогону.

Її якість влаштувала всіх, – каже Лисак

Тарифи на воду у Покрові і Марганці обговорили у ДніпроОВА

Втім, вартість вища за попередню. На це є причини. По-перше, вода для громад тепер покупна. По-друге, тариф там не переглядали майже чотири роки. Відтоді здорожчала електроенергія. Підвищилася й зарплатня. А все це складові ціни послуги. Туди ж закладені податки, витрати на ремонтні роботи, очистку, амортизацію, – пояснив причини подорожчання начальник ОВА

Тарифи на воду у Покрові і Марганці обговорили у ДніпроОВА

Втім, він дав маленьку надію.

Вивчаємо, де б могли заощадити. Аби вода не била по бюджетах родин. На постійному зв’язку й з Мінінфраструктури, – написав Сергій Лисак

Ще новини Нікопольщини: Тарифи на комуналку у Нікополі за червень 2024 року

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×