Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
516
516

«Тихонечко уехал за границу» – депутат від Марганця Трухін знову не з’явився до суду

«Тихонечко уехал за границу» - депутат від Марганця Трухін знову не з’явився до суду

Депутат від Марганця та Кам’янського Олександр Трухін, автор знаменитої фрази, яка стала мемом «Давайте я тихонечко в лес уйду», знову не з’явився на засідання суду у справі, за матеріалами якої, його звинувачують у корупції. Про це Nikopolnews повідомляє, посилаючись на Громадське.

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) відклав засідання за обвинуваченням народного депутата Олександра Трухіна у зв’язку з його відрядженням за кордон. Про це йдеться у трансляції засідання суду.

Захисник Трухіна Олег Щевич повідомив, що депутат не з’явився на засідання суду через службове відрядження, яке триватиме із 30 січня по 12 лютого включно. Наказу про відрядження у сторони захисту на засіданні не було, проте Щевич сказав, що підставою для поїздки є певне «запрошення».

Водночас що це за відрядження та куди — не розголошується. Захист Трухіна попросив суд не розголошувати країну, у якій перебуває депутат.

«Тихонечко уехал за границу» - депутат від Марганця Трухін знову не з’явився до суду

Фраза Трухіна швидко стала мемом

«Враховуючи наявність у залі засідання працівників ЗМІ, я надаю документи у розпорядження суду та прошу не оприлюднювати країну, у якій перебуває наразі мій клієнт. Враховуючи те, що він є депутатом і це відрядження пов’язане зі зміцненням обороноздатності країни», — сказав адвокат.

Так, Щевич попросив перенести судове засідання. Суд погодився перенести його на 15 лютого.

Зазначимо, що це вже друга неявка Трухіна до суду за цією справою.

У «Центрі протидії корупції» зазначили, що на початку січня обвинувачений депутат не ходив у суд, бо нібито хворів і був на лікарняному.

У чому звинувачується Олександр Трухін

«Тихонечко уехал за границу» - депутат від Марганця Трухін знову не з’явився до суду

Ще 23 серпня 2021 року на Бориспільській трасі поблизу Києва сталася ДТП за участі депутата від «Слуги Народу» Олександра Трухіна. Унаслідок аварії травм зазнали шестеро людей (зокрема двоє дітей), а також голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень.

Ця аварія могла не набути значного резонансу, якби не спроба її приховати: 30 серпня стало відомо, що приблизно 30 українських медіа видалили повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду за участі Трухіна (ймовірно, за гроші). Видання «Центр новин» із посиланням на очевидців повідомляло, що саме Трухін був за кермом Audi, яка в’їхала в автомобіль Ford. А за словами свідків, Трухін нібито мав ознаки алкогольного сп’яніння. А втім, офіційного підтвердження цьому не було.

1 лютого видання «Українська правда» опублікувало записи з камер поліцейських, що прибули на місце ДТП, де фігурує Трухін. На записах видно, як депутат переконував поліцію, що не він був за кермом, пропонував «тихенько піти» з місця ДТП та «віддячити» правоохоронцям. Трухін зокрема просив принести з автівки спортивну сумку, у якій «є 150 тисяч». Він також заявив, що поговорить з тодішнім очільником МВС Денисом Монастирським.

Після оприлюднення цього відео Трухіна виключили з партії «Слуга Народу». А втім, Трухін ще й досі залишається членом фракції «слуг».

Тодішня генпрокурорка Ірина Венедіктова доручила НАБУ відкрити кримінальну справу щодо політика за статтею про надання депутатом хабаря правоохоронцю. Водночас у Держбюро розслідувань заявляли, що перед аварією за кермом був не Трухін, а певна «людина в червоному одязі».

Так, у вересні 2022-го Трухіну повідомили про підозру у спробі підкупу поліцейських. Сам Трухін заявив, що добровільно з’явився на вручення підозри, а також пообіцяв співпрацювати зі слідством і брати участь у всіх слідчих діях. Він також попросив голову фракції «Слуга Народу» Давида Арахамію призупинити його членство у фракції на період розслідування.

Раніше ми повідомляли: У Нікополі можуть з’явитися вулиці Сергія Сови, Степана Бандери, Петра Андріанова – стартували громадські обговорення

“Про мою поїздку знали всі” – Тищенко розповів, як зміг виїхати з України до Таїланду

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×