Купити квартиру в Дніпрі

Допомога населенню
420
420

ТИТАНИ UA на Нікопольщині: Євген Євтушенко розповів подробиці про реалізацію проєкту

ТИТАНИ UA на Нікопольщині: Євген Євтушенко розповів подробиці про реалізацію проєкту

Раніше ми повідомляли про презентацію проєкту ТИТАНИ UA на Нікопольщині. Начальник Нікопольської РВА Євген Євтушенко розповів подробиці про цей проєкт, про його задачі і учасників.

Про це інформує Nikopolnews.

Україна переживає надважкий час війни, і саме зараз важливо показати любов та підтримку військовим та їхнім сім’ям. Можливість для відновлення після важких поранень, знову знайти в собі силу та надію на майбутнє – саме на це спрямований проєкт “ТИТАНИ UA”, створений за ініціативи начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергія Лисака, – каже Євтушеко

Він розповів, що на поточному тижні працівники Нікопольської районної військової адміністрації підготували та провели презентацію проєкту  “ТИТАНИ UA”. До участі у заході долучилися представники Дніпропетровської обласної військової адміністрації, голови та профільні заступники з питань ветеранської політики громад району, представники ТЦК, медичної та освітньої сфери, роботодавці. Головними учасниками заходу стали ветерани Нікопольщини та їх родини.

ТИТАНИ UA на Нікопольщині: подробиці

Заступник начальника Дніпропетровської обласної військової адміністрації Надія Задорожна відзначила, що за час реалізації проєкта до нього долучилося вже 27 амбасадорів. Проведено багато зустрічей з роботодавцями та представниками бізнес структур, фахівцями, які готові допомагати воїнам здобувати нові професійні знання.

Серед амбасадорів проєкту є і представники Нікопольської районної військової адміністрації. Головні спеціалісти відділу з питань ветеранської політики Управління соціального захисту населення Нікопольської районної державної адміністрації Андрій Перепадя та Сергій Сєдов вже два місяці працюють з ветеранами району, керівниками громад та напрацьовують механізми їхньої взаємодії. Хлопці як ніхто інших знають з якими проблемами стикаються ветерани, адже самі мають такий статус.

Також у Нікопольській РВА працює «Гаряча лінія», на яку з 8:00 до 20:00 можуть телефонувати ветерани: +380 66 936 4317.

З вітальним словом до учасників заходу зверувся екс-заступник міністра у справах ветеранів України, народний Герой України, захисник Донецького аеропорту Олександр Терещенко.

Про реалізацію проєкту на території Криворізького району розповів заступник начальника Криворізької районної військової адміністрації Сергій Прохода.

Кожен учасник презентації мав свій кейс важливих рішень для підтримки ветеранів.

Про проблеми з якими стикається щодня розповідав Герой України Дмитро Куценко.

Громадська організація центру освіти дорослих “Козацький набат” під керівництвом директора комунального закладу “Нікопольська міська школа мистецтв” Ольги Пастушок дає можливість хлопцям та дівчатам знайти те, що в подальшому буде надихати і до самореалізації, і до втілення мрій і задумів  у дійсність.

Лілія Лях – Мати загиблого Героя України Максима Ляха, відзначила, що сьогодні процес оформлення документів досить нелегкий, та запропонувала деякі рішення, які б могли його полегшити.

Лілія Лях

Директор Нікопольського регіонального центру моніторингу освіти та соціального партнерства Українського державного університету науки та технологій – Світлана Зінченко презентувала освітні програми для  ветеранів.

Світлана Зінченко

Світлана Зінченко

Особливу підтримку надають ветеранам і у Нікопольській філії Дніпропетровського обласного центру занятості про це розповіла директор центру Ольга Вінтоняк.

Коли захисник стоїть на передовій, він знає, що за його спиною стоїть нація, яка підтримує його відданість та жертву. Коли ветеран повертається з фронту, його шлях продовжується у мирному житті, де важлива не тільки власна сила, але й сила спільноти, готової подати руку допомоги. Про свої напрямки  підтримки розповідали провідний спеціаліст відділу корпоративних відносин Інтерпайпу Надія Борисова та срібний призер Олімпійських ігор в Пекіні, Заслужений майстер спорту,  президент “Федерації легкої атлетики міста Нікополя”, директор комунального закладу “Нікопольська ДЮСШ “Трубник” Олена Антонова.

Дніпропетровської обласною військовою адміністрацією розроблений Путівник ветерана “Піксель”, орієнтований на наших ветеранів, який на заході презентувала радник патронатної служби обласної військової адміністрації – Валентина Гарбузюк.

Світлана Зінченко

У путівнику зібрано корисну та важливу інформацію щодо шляху адаптації ветерана до мирного життя, за наступними напрямами: реабілітація, протезування, навчання, робота, власна справа, спорт, відпочинок.

Ветерани Нікопольського району мають сьогодні чимало можливостей для відновлення та інтеграції у суспільство. Більшість з них  – це люди з активною життєвою позицією, унікальним досвідом, знаннями та навичками, які вони отримали на війні. Після демобілізації кожен захисник повинен мати можливості реалізуватися у мирному житті. Завдання суспілства – допомогти їм повернутися до цивільного життя. Саме на це і спрямований проєкт “ТИТАНИ UA”, – розповів Євтушенко

>Світлана Зінченко

Щиро вдячний за підготовку та проведення заходу колективу Нікопольської районної військової адміністрації та працівникам виконавчого комітету, комунальних закладів та відділів Томаківської селищної ради, – додав начальник Нікопольської РВА

Ще новини НІкопольщини: Життя на Нікопольщині стає все більше схожим на військове: Євген Євтушенко про безпекову ситуацію у районі

To Top
Розділи
Назад
Важливі
Новини
Lite
Допо-га
×